Veel mullu B-divisjonis mänginud Montenegro jõudis juba EMile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikola Pekovic (valges) takistmas Israeli meeskonna rünnakut.
Nikola Pekovic (valges) takistmas Israeli meeskonna rünnakut. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroopa meistrivõistluste valikturniiril peeti eile viimane voor ning selgusid edasipääsejad finaalturniirile.

Alagrupivõitjatena pääsesid EMile Montenegro, Suurbritannia ja Belgia. Kui Suurbritannia oli edasipääsu taganud juba enne viimast vooru, siis veel mullu B-divisjonis pallinud Montenegro alistas viimases voorus 79:69 Iisraeli ning tagas endale samuti edasipääsu.

Esmakordselt EMile pääsenud Montenegro kasuks viskasid Vladimir Dragicevic 20 ning Nikola Pekovic 19 punkti. Iisraeli kasuks tõid Lior Eliyahu ja Omar Casspi 18 silma.

Suurbritannia kaotas samal ajal võõrsil 66:75 Ukrainale ning Belgia oli koduväljakul napilt 70:67 parem mullu korvpalli EMi korraldanud Poolast.

Lisaks alagrupivõitjatele pääsesid finaalturniirile ka kolme alagrupi peale kaks paremat teise koha meeskonda. Kuna nii Makedoonia, Iisrael kui ka Gruusia kogusid võrdselt viis võitu ja kolm kaotust, siis sai otsustavaks korvide vahe. Kuna korvide vahe oli kõige kehvem Gruusial, siis jäid nemad esialgu finaalturniirist kõrvale.

Viimases voorus alistas Gruusia koduväljakul 94:83 Bulgaaria. Võitjate kasuks viskas endine Tartu Rocki mängija Viktor Sanikidze 27 punkti ning võttis 11 lauapalli.

Kui valikturniiril tagasid endale koha EMile viis meeskonda, siis varasemalt oli endale koha kindlustanud kümme koondist (Hispaania, Prantsusmaa, Kreeka, Türgi, Sloveenia, Serbia, Horvaatia, Saksamaa, Leedu ja Venemaa), kes praegu mängivad kõik Türgis toimuval MMil. Kuna EMile pääseb 16 koondist, siis välja on mängimata veel üks koht.

Korvpalli EM toimub järgmisel aastal 3. – 18. septembril Leedus. Mängupaikadeks on Alytus, Klaipeda, Panavezys, Šiauliai, Vilnius ja Kaunas.

Tulemused:

A-alagrupp:

Soome – Läti 90:93, Montenegro – Iisrael 79:69

Tabeliseis: 1. Montenegro 6 (võitu)/2 (kaotust), 2. Iisrael 5/3, 3. Itaalia 5/3, 4. Läti 3/5, 5. Soome 1/7.

B-alagrupp:

Ukraina – Suurbritannia 75:66, Bosnia ja Hertsegoviina – Makedoonia 83:71

Tabeliseis: 1. Suurbritannia 6/2, 2. Makedoonia 5/3, 3. Ukraina 3/5, 4. Bosnia ja Hertsegoviina 3/5, 5. Ungari 3/5.

C-alagrupp:

Gruusia – Bulgaaria 94:83, Belgia – Poola 70:67

Tabeliseis: 1. Belgia 6/2, 2. Gruusia 5/3, 3. Bulgaaria 4/4, 4. Poola 4/4, 5. Portugal 1/7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles