Viljandi HC võõrustab Balti Liigas leedukaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärast pikemat pausi jätkuvad mängud käsipalli Balti Liigas. 

Nelja päeva peale mahub koguni 11 kohtumist, «maraton-nädalavahetuse» avab aga juba reedel Balti Challenge Liiga. Kodusaalis võtab Viljandi HC vastu Leedu meistermeeskonna Klaipeda Dragunase. Esmaspäeval külastab mulke teine nimekas Leedu klubi ehk Kaunase Granitas-Gaja-Karys.

Kodus soovitakse maksimumpunkte

Balti Challenge Liiga läks talvepausile just Dragunase juhtimisel, kes seni võitnud kõik neli peetud mängu. Läti meistril Dobele Tenaxil on tabelis 6, Viljandil 5, Granitasel 4 ja Riia Celtnieks/LSPA-l 3 punkti. Minski HC Vitjaz on seni punktita ning ainsa meeskonnana sel nädalavahetusel vaba.

Viljandi käsipallurid saavad rahvusvahelistele mängudele vastu minna hea emotsiooni pealt, sest kolmapäeva õhtul alistati koduses liigamängus Põlva Serviti 26:25 (Karl Toom 7 väravat). «Kindlasti on meeskonnal tuju hea ja lähme nendele kahele mängule vastu plaaniga kodus maksimaalsed punktid võtta, sest meie eesmärk on finaalnelikusse pääseda,» kinnitas Viljandi HC peatreener Marko Koks.

«Vastastest ma kahjuks suurt midagi ei tea, ainult mõningaid Klaipeda nooremaid mängijaid, kes hiljuti noortekoondisega Islandil olid. Aga räägin kindlasti ka Kristo Järvega, kes Dragunase vastu veel mullu Balti Liigas pallis,» lisas Koks. «Tähtsam on siiski keskenduda oma meeskonna tegemistele, kus jätab suure augu Karl Roosna puudumine. Noore koondislase käsi on kipsis ja ta on ilmselt eemal nädalaid.­»

Granitas on Viljandi edulooga kursis

Leedu klubid pidasid koduliiga kohtumised juba nädala algul ja olid võidukad. Dragunas sai suureskooriliselt jagu Pasvalyse Rankininkas/SM-ist 47:22 (Mindaugas Meškauskas 11) ja Granitas alistas Kaunase LSU 31:24 (Lukas Feoktistovas 6). Mõlemad klubid peavad aga seekordsel reisil Lätti ja Viljandisse kolme päevaga kolm mängu, kusjuures Dragunas reisib ilma oma peatreeneri Arturas Juškenaseta, kes sõitis Dohasse, käsipalli MM-finaalturniirile.

1987. aastal ka Euroopa karikasarja võitnud Granitase tegevjuht Algis Mikučionis ei näe tihedas mängudegraafikus probleemi: «Teadsime seda ette ja oleme valmistunud, sest jõudsime jõulupausi ajal ka väikese üldfüüsilise treeningtsükli teha. Läti klubide vastu saime novembris kodus võidu ja kaotuse, aga Viljandi on meile täiesti uus tutvus. Ent oleme kursis, et tegu on huvitava ja noore võistkonnaga, kes tänavu kodustes sarjades väga hästi mänginud.»

Balti Challenge Liiga mängud 16.-19. jaanuaril:

16. nov:              20:00     Viljandi HC – Klaipeda Dragunas (Viljandis)

17. nov:               15:30     Riia Celtnieks/LSPA – Klaipeda Dragunas (Riias)

17. nov:               17:00     Dobele Tenax – Kaunase Granitas-Gaja-Karys (Dobeles)

18. nov:               14:00     Dobele Tenax – Klaipeda Dragunas (Dobeles)

18. nov:               16:00     Riia Celtnieks/LSPA – Kaunase Granitas-Gaja-Karys (Riias)

19. nov:              20:00     Viljandi HC – Kaunas Granitas-Gaja-Karys (Viljandis)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles