Vormel-1 sarja Saksamaa etapp viidi üle teisele ringrajale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 etapi start Hockenheimi ringrajal.
Vormel-1 etapi start Hockenheimi ringrajal. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone teatas, et tänavune Saksamaa etapp toimub Hockenheimi ringrajal.

Hockenheimis sõideti ka mullu ja seega peaks Saksamaa etapp nüüd toimuma Nürburgringil, kuid Ecclestone’i sõnul otsustati senist põhimõtet muuta. «Peame lihtsalt lepingut kohendama. Plaan oli, et etappe peetakse kordamööda kahel ringrajal, aga see punkt tuleb nüüd välja võtta,» sõnas 84-aastane Ecclestone Reutersile.

Ametlikus kalendris pole 19. juulil peetava etapi toimumispaika veel määratud. Nürburgringil on aga uued omanikud ning raja tegevjuht Carsten Schumacher ütles alles eile portaalile crash.net järgmist: «Vormel-1 on meie juurde alati oodatud. Sellega kaasnevad rahvusvaheline telepilt ja positiivne kuvand ning piirkonna majandus saab sellest kasu. Kuid vormel-1 peab jääma inimestele kättesaadavaks.»

Ilmselgelt ei jõudnud osapooled rahaliselt mõlemat rahuldavale kokkuleppele, sest täna teatas Ecclestone vaid sapiselt: «Me ei saa Nürburgringil sõita. Seal pole ju kedagi.»

 Hockenheimi ringrajal kihutasid vormel-1 autod esmakordselt 1970. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles