Rock sai mängujuhi ja räägib Taltsiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rocki peatreener Indrek Visnapuu ja Janar Talts.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu ja Janar Talts. Foto: Sille Annuk

Tartu Rocki korvpallimeeskond valis endale ameeriklasest mängujuhi ning kutsus ta kaheks nädalaks oskusi näitama. Sellega pole aga valitseva Eesti meistri komplekteerimine lõppenud. Võimatu pole ka Janar Taltsi liitumine.


Rocki treenerid hindasid videote ja statistika põhjal oma meeskonna jaoks sobilikemaks 23-aastase ameeriklase Nate Rohnerti. Viimased neli aastat USA üliõpilasliigas NCAA Denveri meeskonnas pallinud mees peaks juba täna jõudma Tartusse.

196 cm pikkune tagamees viskas möödunud hooajal keskmiselt 14,5 punkti, sai kätte 5,7 lauapalli ja andis 3,8 söötu. Väidetavalt sobib talle nii mängujuhi kui ka viskava tagamängija roll.

Rocki peatreeneri Indrek Visnapuu sõnul ei tähenda Rohnerti Tartusse kutsumine, et temaga ka kohe kindlasti leping sõlmitakse. «Kahenädalase katseajaga näeme ära, kas ja kuidas ta meile sobib,» tõdes Visnapuu, kes märkis, et mängujuhi kohta on tegemist tavapärasest pikema mehega.

Taltsil valikus kaks klubi

Nähtud videote põhjal ei tahtnud peatreener mängija tegelike oskuste kohta hinnangut anda ning tema jutust kumas läbi ettevaatlikkus. «Väga head mehed võetakse pärast ülikooli teistsugustesse meeskondadesse. Küllap on temalgi teatud miinused, miks ta sellest ringist välja jäi,» mõtiskles ta.

Rohnert on meeskonnas teine leegionär, juba varem oli sõlmistud leping keskmängija Callistus Eziukwuga, kes on juba samuti Tartusse jõudnud.

Lahtine on see, kas pärast Silver Leppiku käevigastust otsitakse Rocki tagaliini veel kedagi juurde. Eesti koondise eest mängides käeluu murdnud mees ei saa hooaja alguses ilmselt meeskonda aidata. Praeguse seisuga kipub tartlastel tagaliinis piisava tasemega mängijaid nappima. Samas ei soostunud Visnapuu seda mõttekäiku kinnitama ega ka ümber lükkama.  

Lahtisi otsi on Rocki komplekteerimises veelgi. Neljapäeva õhtul kohtus meeskonna mänedžer Meelis Pastak Janar Taltsiga. Möödunud hooajal Rocki üheks liidriks olnud Talts soovib algaval hooajal mängida mõnes välisklubis, ent pakkumiste puudumisel vaatab ringi ka Eestis.

«Praegu on veel raske midagi öelda, teisipäeval räägime uuesti,» sõnastas Talts kohtumise tulemuse. «Selleks ajaks on klubi juhtkond ilmselt midagi otsustanud.»

Nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel golfi mänginud Visnapuu sõnul pole nende päevade jooksul Taltsi küsimust arutatud.

Taltsil on veel tagataskus ka Rakvere Tarva peatreeneri Andres Sõbra pakkumine. Reede õhtul põikas Talts Virumaale ning kuulas Sõbra pakkumise ära. «Ma ei ütleks, et see oli halb pakkumine – nende puhul poleks kindlasti mingit kinnihoidmist, kui välismaalt tuleb pakkumine, saaksin kohe lahkuda,» rääkis Talts.

Kalev/Cramo silub lepingut

Täna jõuab Tartusse ka Eesti koondise teine korvialune jõud Joosep Toome. Suuliselt on ta Rocki juhtidega mängimise osas juba ammu kokkuleppele jõudnud, ent lepingut pole veel allkirjastatud. Kui aga Rock palkab Toome ja Taltsi ning keskmängija kohal on Eziukwu ja Vallo Allingu, oleks tegemist Eesti mõistes väga võimsa eesliiniga meeskonnaga.

Lepingu tingimuste üle vaidlevad ka Kalev/Cramo ja ameeriklasest keskmängija Josh Lomers. Mänedžer Kaarel Sibula sõnul soovivad klubi juhid määrata lepingus katseaja pikkust, ent ameeriklane pole sellega nõus. «Loodame järgmise nädala keskpaigaks paberid korda saada,» lausus ta.

Võimatu pole seegi, et Kalev/Cramo otsib veel ühe välismaalasest täienduse. Postimehe andmetel on tegemist korvialust veelgi tugevdava jõuga, ent selle tehingu üksikasjad saavad selgeks alles alanud nädala jooksul. 

Tagasi üles