Eesti korvpalliliigas keelatud ainetega vahele jäänud lätlased said karmid karistused

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristers Zeidaks
Kristers Zeidaks Foto: SCANPIX

Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium koosseisus Margus Mugu, Rein Haljand, Marek Kaleta, Siim Schneider ja Toomas Tõnise vaatas 8. jaanuaril 2015 a Tallinnas peetud istungil läbi dopinguvastaste reeglite rikkumise juhtumid seoses halva analüütilise leiu ilmnemisega Roberts Stumbrise ja Kristers Zeidaksi dopinguproovis.

Mõlemad positiivsed dopinguproovid olid antud ühe ja sama Eesti korvpallimeistrivõistluste mängu TYCO Rapla – Rakvere Tarvas järgselt 8.11.2014.

Roberts Stumbrise proov näitas kannabinoidide (Carboxy-THC ) tarvitamist üle lubatud normi. Sportlane võttis juhtunu omaks, tunnistas kanepi tarvitamist päev enne mängu ning taotlust B-proovi avamiseks ei esitanud.

Kolleegiumi arvates ei saanud kasutatud keelatud aine sooritusvõimet parandada. Seega otsustas kolleegium määrata Stumbrisele võistluskeeld üheksa (9) kuud alates 8.01.2015 a, võistluskeelu kehtimise viimane päev 7.10.2015.a.

Kristers Zeidaksi puhul oli keelatud aineid mitu: 1.) eksogeenne androgeense toimega anaboolne steroid, 2.) dehüdrokloormetüültestosteroon ja tema metaboliidid, 3.) hormooni- ja metaboolsed modulaatorid.

Sportlane loobus B-proovi avamisest ja tunnistas dopingu kasutamist seoses tõsiste terviseprobleemidega. Dopinguvastaste reeglite rikkumine on sportlasel esmakordne. B-proovist sportlane loobus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles