Kas nokaudikuningast ameeriklane tõuseb Klitško kõrvale?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bermane Stiverne (vasakul) ja Deontay Wilder.
Bermane Stiverne (vasakul) ja Deontay Wilder. Foto: SCANPIX

Profipoksi raskekaalus hoiab ukrainlane Vladimir Klitško enda käes WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivöösid. WBC vöö on aga Kanada esindaja Bermane Stiverne käes ning homme asub Stiverne seda tiitlit Las Vegases kaitsma, kui tema vastaseks on ameeriklane Deontay Wilder.

Matši eel on räägitud rohkem 29-aastasest ameeriklasest, kes on juba lubanud, et võidu korral sooviks ta kohtuda Klitškoga. Esmalt tuleb tal aga tõusta maailmameistriks ning alles seejärel saaks ehk näha matši, kus selguks poksimaailma absoluutne tšempion. Seni tuleb leppida teadmisega, et lisaks ukrainlasele on poksi raskekaalus teinegi meistrivöö omanik.

Stiverne ja Wilderi homses matšis peetaksegi suuremaks soosikuks ameeriklast. 201 cm pikkune Wilder on senise karjääri jooksul pidanud 32 matši ning need kõik nokaudiga võitnud. Seni ei ole ükski vastane pidanud temaga ringis vastu üle nelja raundi.

36-aastane Stiverne sai tiitli enda valdusesse mullu, kui ta alistas 10. mail Los Angeleses ameeriklase Chris Arreola. Kanada poksija Stiverne kontol on 26 matši, millest ta on võitnud 24, viigistanud ühe ning samuti kaotanud ühe.

«Nüüd on saabunud minu aeg. Ma ei ole kunagi olnud nii valmis kellelegi kere peale andma. Sa isegi ei aima, mis sind ees ootab,» teatas Wilder enne matši Stivernele.

«Sa hoia parem oma suu kinni, kuna praegu räägib maailmameister. Ma kütan sul naha kuumaks,» oli Stivernel vastus olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles