Eesti uisutaja stardib täna USAs uisukrossi võistluste sarjas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Taru.
Mark Taru. Foto: Red Bulli pressiteenistus

Eesti uisutaja Mark Taru alustab täna Ameerikas Minnesotas Red Bull Crashed Ice uisukrossi võistluste sarja esimesel etapil.

Soomes noorte kõrgliigas jäähokit mänginud Taru osaleb Red Bull Crashed Ice võistlussarjas teist järjestikkust aastat.  Eelmisel aastal 208 osalejaga võistlusel 31. kohale tulnud Taru näeb end sel korral esikümnes.

«Olen palju rõhku pannud selleks hooajaks just tehnilistele trennidele,» selgitas Taru. «Tartu Veloklubi BMX krossirajal olen saanud rulluiskudega trenni teha. Lisaks olen teinud jääl erinevaid harjutusi. Samuti teen ma ka intervall jooksmist, maksimaalse kiiruse, stardikiirenduse ja kiirusliku vastupidavuse trenne. Jõusaalis käin ma ka, aga olen sel aastal teinud natukene kergemate raskustega ja enamjaolt keskendunud liikuvusele, jalgade plahvatusliku jõu arendamisele ja keskkeha tugevdamisele stabiilsuse ja parema kehakontrolli jaoks,» kommenteeris Taru hooajaks ettevalmistust.

Red Bull Crashed Ice on ametlik rahvusvaheline uisukrossi maailmameistrivõitlus. Igas grupis laskub neli sportlast 400-meetrisest obstaaklitega täiendatud jäärajast. Reeglid on lihtsad: võidab see, kes esimesena finišeerub.

Kokku toimub üle maailma 4 etappi ajavahemikus jaanuar-märts 2015. Etapid toimuvad USAs, Soomes, Kanadas ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles