US Openi kunagine võitja pidi Austraalia lahtistest loobuma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Martin del Potro.
Juan Martin del Potro. Foto: SCANPIX

2009. aastal US Openi võitnud argentiinlane Juan Martin del Potro teatas, et ei osale tenniseaasta esimesel suure slämmi turniiril, Austraalia lahtistel.

26-aastane del Potro osales mullu vaid neljal turniiril, olles hädas vasaku randme vigastusega. Lõppeval nädalal jõudis ta Sydney turniiril veerandfinaali, kuid leidis, et samas vaimus jätkata oleks siiski riskantne. «Tundsin, et ma pole veel valmis suurturniiril osalema. Tegu on mu esimese suure slämmi turniiriga pärast aastast pausi ja võimalikud viiesetilised mängud oleksid mu randme jaoks liiga ohtlikud. Muidugi on raske sellist otsust teha, aga pean targalt tegutsema, kui tahan kogu hooaja jooksul mängimist jätkata,» kommenteeris del Potro loobumist Reutersi vahendusel.

«Ranne on viimase paari päeva jooksul endast märku andnud, aga see pole midagi uut ega ka midagi ohtlikku,» sõnas maailma edetabelis 338. kohale langenud del Potro. Enda sõnul pole tal servimise ja eestkäe löömisega probleemi, kuid tagantkätt lüües annab vigastus tunda. «Samas ei taha ma oma mängustiili ega tagantkäe löögitehnikat muuta,» selgitas argentiinlane. «Nägin Sydney turniiril, et kui suudan vormis olla, võin taas tipptasemel mängida,» sõnas del Potro, kes sai Sydneys teiste hulgas jagu näiteks maailma 18. reketist Fabio Fogninist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles