Tõusev, Kramp, Rätik ja teised: vaata, millised võistkonnad on Rahvaliigas tegijad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VK Tõusev sai meeste A-tugevusgrupis eelmisel aastal esikoha.
VK Tõusev sai meeste A-tugevusgrupis eelmisel aastal esikoha. Foto: volley.ee

Võrkpalli Rahvaliiga 13. hooaja võistlused on väldanud juba kaks ja pool kuud, alagrupiturniir lõppemas ja play-off ukse ees.

Siinkohal ülevaade Credi24 Rahvaliiga hetkeseisust alagruppide kaupa.

A-tugevusgrupp

Meeste põhiturniiril on mängitud neli vooru seitsmest ja hetkeseisuga on tabeli eesotsas Tallinna võistkonnad. Liidrikohta hoiab 12 punktiga SC Tempo, kellel järgneb üheksa punktiga Retro meeskond. Eelmisel kahel aastal võidukarika koju viinud VK Tõusev on hooaja esimest poolt alustanud üle kivide ja kändude. Nad on ühe võidu kõrvale saanud juba kaks kaotust. Neljast mängust kolm on sarnaselt Retro meeskonnale võitnud ka VK Kramp, kes hetkel 8 punktiga kolmandal reitinguastmel. Kuna tabeliseis on tasavägine, siis on kõigil võistkondadel võimalus pääseda veel play-off mängudele.

Naiste A-tugevusgrupi põhiturniiri on üle aastate üks tasavägisemaid ja põnevamaid. Kõik naiskonnad on tunda saanud nii võidurõõmu kui kaotusekibedust. Seetõttu on ka punktitabel väga võrdne, mida on hetkel 6 punktiga juhtimas kolm naiskonda. Eelmisel aastal finaalturniiril üllatuslikult põrunud Ülenurme naiskond, noored võrkpallipiigad Viljandi Metallist ja sellel hooajal uuesti tugevama seltskonnaga liitunud Peetri VK naiskond. Sarnaselt meeste põhiturniirile on ka naiskondadest eelmise hooaja parim, Saaremaa naiskond, alustanud hooaega kolme mängu ja kahe kaotusega. Kuna põhiturniir veel kestab on hea meel tõdeda, et naiste arvestuses on kõik edasine veel täiesti arvamatu. Seitsmest naiskonnast üks, peab kahjuks jääma välja Play-off kohtumistest. Kes see on? Seda näitab juba edasine hooaeg.

B-tugevusgrupp

Meeste B-tugevusgrupi suurimas Põhja regioonis on võistlustules 27 meeskonda. Nad peavad endi seast välja selgitama 2 parimat, kes pääsevad osalema 3. aprillil toimuvale Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile.

Kui põhiturniiri lõpuni on jäänud mängida veel enamustel võistkondadel kaks või kolm vooru on alagruppide liidriteks kerkinud A-alagrupis eelmisel aastal rahvaliiga B-tugevusgrupi võitnud võistkond Valts ja võistkond Pommirühm Tallinnast. B-alagrupis on liidriohje hoidmas Tefa East ja Kaitseväe meeskond. Ning C-alagrupis on hetkel esikoht jagamisel lausa kolme võistkonna vahel- Vanglateenistus, Reval Stone ja VK Rätik. Põhja regiooni Play-off mängudele pääsevad 16. parimat põhiturniiri võistkonda.

Meeste B-tugevusgrupi Lõuna regioonis on võistlustules 10 meeskonda, kellest Tarvastu (Viljandimaa) võistkond on tegemas väga tublit hooaega ja on hetkel 13 punktiga hoidmas liidrikohta. Tema kannul on tihedalt 12 punktiga kaks Tartu meeskonda - Akademos ja VK Sahkar.

Ida regioonis on hetkeseisuga platsi puhtaks löömas, eelmisel aastal C-tugevusgrupis mänginud, Laekevere meeskond. See näitab ilmekalt, et ei tasu peljata nii B- kui ka C-tugevusgrupi parimatel võistkondadel liikuda uuel hooajal edasi tugevamasse seltskonda, kus mängud on tasavägisemad ja põnevamad.

Edela regiooni meeskondade seas on Are võrkpallimeeskond hoidmas 9 punktiga oma alagrupis liidrikohta. Neile  järgneb 8 punktiga Viljandist pärit võistkond Sanok ja seitsme punktiga Pärnut esindav VK Tervis.

B-tugevusgrupi naiste arvestuses on osalemas kolme alagrupi peale kokku 27 tublit naiskonda.

Suurimas,  Põhja regioonis on neist osalemas pooled, kes peavad omavahel välja selgitama kaks finaalturniirile pääsejat. Hetkel on naiste arvestuses liidrikohta hoidmas Keila VK naiskond neljateist punktiga. Kellele järgnevad eelmisel aastal finaalturniiril kolmanda koha saavutanud Neemeco naiskond ning tõusuteel olev Kosmose tiim, kaheteist punktiga. Nendest ühe punkti vähem on teeninud VK Krambi esindusnaiskond, kes tänavu on siiani ainult võite tunnistanud. Väikese üllatusena võib pidada eelmise aasta finalistide Peetri Sõprade ja Kiili SK 1 naiskonna natuke kahvatut hooaja algust. Kuid hooaeg on alles kestab ja kõik võib veel muutuda.

Lõuna regiooni naiskondade seas hoiab liidri kohta Võru naiskond, kes eelmisel hooajal jäi napilt finaalturniirist välja kaotades Play-off-is hilisemale turniiri võitjale, Peetri Sõpradele 1-3. Samas ei saa ka Võru naiskond end vabalt tunda, sest hiljuti pidid nad mõru kaotuse vastu võtma Otepää naiskonna käest, kes koos Lasva ja Tartu THK-ga hoiavad alagrupis 7. punktiga teist kuni neljandat kohta.

Lääne ja Viru regioonis on mõlemas alagrupis edasipääsejate seis alles lahtine. Pärast viimaseid kohtumisi saavad selgeks neli võistkonda, kes pääsevad edasi ühisesse vahegruppi, kus selgitatakse välja see üks finaalturniirile pääsev naiskond.    

C-tugevusgrupp

Sellel hooajal tublisti suurenenud C-tugevusgrupis on kokku mängimas 78 nais-ja meeskonda üle Eesti.

Suurimas meeste Põhja regioonis on osalemas 41 meeskonda, kelle seas võtavad mõõtu ka mitmed segavõistkonnad. Hetkeseisuga on liidri ohje hoidmas A-alagrupis mängiv võistkond City Volley. B-alagrupis võistkonnad ESB ja VK Rush ja C-alagrupis on kindlalt võidukursil püsinud Pommirühma duubelvõistkond. D-alagrupis pole kordagi vääratanud võistkond Põšš-Põšš ja E-alagrupis jätkab kaotusteta võistkond RUKS 2.

Põhja regiooni põnevad Play-off kohtumised saavad alguse 9. veebruaril.

C-tugevusgrupi Ida-Lõuna regioonis ja Kesk-Lääne regioonis on alagrupi mängud lõppenud ja algamas play-off võistlused.  Vastamisi lähevad esimeses paaris SK Roosu ja võistkond Patzaanid, teises paaris VK NoName ja Türi Rotary klubi. Kolmandas paaris võistkond Guwalda ja Mäetaguse ja viimases neljandas Play-off paaris võtavad omavahel mõõtu Halinga ja Pallivate Keemikute meeskonnad.

C-tugevusgrupi naiste tabeliosas on alagrupi mängud samuti kohe lõppemas või juba lõppenud. Põhja regioonis on endale play-off mängudele koha kindlustanud alagrupi võiduga VK Seltskond 2 ja nende järel teise koha saavutanud Kiili II/SEB naiskond. Põhja regiooni B-alagrupis on hetkel 10 punktiga liidrikohta hoidmas Selver Dagmari tüdrukud. Nende esipositsiooni võivad veel ohustada Intervolle või Selver Aleksandri tüdrukud, kes omavahelise mänguga lõpetavad antud grupi põhiturniiri.

Ülejäänud kolmest alagrupist kahes on turniiri mängud lõppenud ning oodatakse viimaseid Play-offi vastaseid Ida regioonist. Lõuna regiooni C-tugevusgrupist pääsesid alagrupist edasi Play-off mängudele Valga LV, Lähte ja SK Urvaste. Kesk-Lääne regioonist sai võitjana edasi eelmisel aastal finaalturniiril teise koha saavutanud Hiiu Teed II naiskond. Nendega koos jätkavad võistlemist veel Abja/Halliste ja Tarvastu naiskonnad.

Credit24 Rahvaliiga Finaalturniir toimub sellel aastal samuti suurel reedel, 3. aprillil seekord Rakvere Spordihallis.

2014/2015 hooaja mängudel saab silma peal hoida facebooki lehel www.facebook.com/rahvaliiga. Lisainformatsiooni Credi24 Rahvaliiga mängude tulemuste kohta leiab Eesti Võrkpalli Liidu kodulehe aadressilt www.volley.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles