Kalev/Cramo palkas tsentri ja plaanib veel ühte ostu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna treenerid otsustasid meeskonna koostamisel rõhuda korvialusele jõule – leegionäridena palgati just suuri tugevaid mehemürakaid. Eile jõuti lepinguni hollandlasest keskmängija Robert Krabbendamiga.



24-aastane ja 213 cm pikkune Krabbendam pallis viimased kolm hooaega Hollandi meistriliigas ABC Amsterdami meeskonnas, ent sai tänavu jaanuaris vigastada ning jättis seepärast viimase hooaja pooleli.

Möödunud hooajal kogus Krabbendam Hollandi liigas keskmiselt 11,2 punkti ja 5,4 lauapalli, EuroChallenege’i sarjas olid tema näitajad aga 10,8 punkti ja 3,8 lauapalli. Internetis levivatel videotel on näha, et tegemist on üsna osava ja liikuva mängijaga, kes suudab ka eemalt korvi tabada.

Just mängija liikuvust rõhutas klubi pressiteates ka Kalev/Cramo abitreener Martin Müürsepp. «Tegemist on noore, kiire ja hästiliikuva mängijaga, kes suudab mängida nii korvi all kui ka väljaspool,» iseloomustas ta Krabbendami.

Täna jõuab Krabbendam Eestisse ning liitub Kuremaal treeningulaagris oleva meeskonnaga. Laagri esimesest päevast alates rassib seal koos eestlastega Prantsusmaa passiga
ääremängija Jason Jones.

Kalev/Cramo juhtkond on jätkuvalt läbirääkimistes ka ameeriklasest keskmängija Josh Lomersiga, ent on võimalus, et seda meest me Eesti klubis ei näe. Viimastel päevadel on Kalev/Cramo vaatevälja kerkinud  uus mängumees, kelle liitudes poleks Lomersil enam kohta.

Just viimase korvialuse mängija palkamise ümber toimuva tõttu ei soovinud peatreener Aivar Kuusmaa kinnitada, et meeskond on täiesti komplekteeritud. Küll aga nõustus ta sellega, et meeskonna jooned on juba selgelt näha – tagaliinis toimetavad eestlastest mängumehed, eesliinis on aga pikkust ja jõudu rohkem kui viimastel hooaegadel.

«Saan alles pärast kontrollmänge öelda, kas selle meeskonnaga on võimalik ka Ühisliigas konkurentsi pakkuda või on see meeskond, kes võimeline võitma Eesti meistriliiga, kuid ülejäänud sarjades vaid veidike vastu hakkama,» sõnas Kuusmaa. «Komplekteerimisel lähtusime meie võimalustest. Peenraha eest pole võimalik superstaare saada.»

Kuusmaa valikud jätavad Kalev/Cramo tagaliinis mängu korraldamise Eesti meeste õlule. Peatreener rõhutas, et eestlased peavad selles rollis hakkama saama. Selleks on ta valmis hoolealustest viimast välja pigistama.

Kuremaal treeningulaagris teevad mullu koduses liigas pronksiga leppinud mehed tõsist tööd. Peatreeneri sõnul veedetakse päevas treeningul kuus tundi, ent sellestki jäävat väheks. «Kõikide asjade läbi võtmiseks tuleb ajast ikkagi puudu,» tõdes Kuusmaa. «Nüüd tuleb juba koormusi veidike alla lasta, kuid nädalavahetusel läheme kontrollturniirile kerge väsimuse pealt – nii tulevad vead kergemini esile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles