Baleriin elevantide seas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Ødegaardi (vasakul) esitles Madridi Reali juhtkonda kuuluv endine mängumees Emilio Butragueno.
Martin Ødegaardi (vasakul) esitles Madridi Reali juhtkonda kuuluv endine mängumees Emilio Butragueno. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal tõusis jalgpallimaailma taevasse uus lapstäht, kellest sai kõikide suurklubide ihaldusobjekt. Sel nädalal sai see saaga läbi, kui nüüdseks 16-aastane Martin Ødegaard allkirjastas lepingu Madridi Realiga. Kas noor norralane on tõesti nii hea, et tema eest maksta endisele koduklubile mitu miljonit eurot ja sellele lisaks veel kuni viis miljonit eurot aastas palka?

Vähemalt norralased loodavad, et ka nemad saavad endale lõpuks samasuguse kaliibriga jalgpallistaari nagu rootslastel on Zlatan Ibrahimovic või taanlastel oli Michael Laudrup. Vähemalt Norra koondislaste seas paistab ta juba praegu silma.

«Ødegaard on igas mõttes ebatüüpiline Norra jalgpallur. Esiteks on ta väga hea. Kodumaal on tema tehniline pagas kogenumatest kolleegidest juba parem. Tal on suurepärased mängujuhioskused, hea platsinägemine, head söödud ja tehnika. Lisaks on tal kiired jalad ja veel kiirem mõistus,» kiitis Norra jalgpalliajakirjanik Thore Haugstad Eurospordi veergudel. «Koduses liigas oli ta oma tehniliste oskuste poolest võrreldes teistega nagu baleriin elevantide seas.»

Tema kasv, kiirus, triblingud ja vasakjalgsus on toonud talle juba võrdlusi FC Barcelona staari Lionel Messiga. Nii kaugele on noor norralane jõudnud paljuski tänu endisest jalgpallurist isale Hans Erik Ødegaardile (mänginud Norra kõrgliigas 121 mängu), kes on pere kodulinnas Drammenist lihvinud poja oskusi. Jalgpalliplatsi kõrval elanud noor norralane tegi väidetavalt juba seitsme-kaheksa-aastaselt nädalas 20 tundi trenni ja senises koduklubis Strømsgodsetis mängides tegi lisaks tiimi harjutuskordadele veel nädalas individuaalselt neli kuni kuus trenni lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles