Evertonis pingile jäänud Samuel Eto'o leidis uue koduklubi Itaaliast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samuel Eto'o (paremal) ja Sampdoria klubi president Massimo Ferrero.
Samuel Eto'o (paremal) ja Sampdoria klubi president Massimo Ferrero. Foto: SCANPIX

Ründaja Samuel Eto'o naasis Itaalia kõrgliigasse, liitudes Genua Sampdoria meeskonnaga.

Suvest saadik Evertoni ridadesse kuulunud Eto'o liitus Sampdoriaga tasuta, ehkki tema leping Evertoniga kehtib veel poolteist aastat. Inglismaal ei õnnestunud veteranründajal varasemat taset näidata ning ehkki ta pääses kõiki sarju arvesse võttes väljakule 20 mängus, suutis 33-aastane kamerunlane lüüa vaid neli väravat.

Itaalias mängis Eto'o ka aastatel 2009-2011, kuuludes toona Milano Interi ridadesse. 101 mänguga 53 väravat löönud Eto'o jõudis klubis oldud kahe aasta jooksul võita Jose Mourinho juhendatud Interiga Meistrite liiga, Itaalia meistritiitli, kaks Itaalia karikat, FIFA klubide MMi ja Itaalia superkarika. Lisaks on ta võitnud Meistrite liiga veel kahel korral Barcelona ridades, tulnud kolm korda Hispaania meistriks ja kaks korda Hispaania karikavõitjaks ning kroonitud Kameruniga kahel korral ka Aafrika meistriks. Eto'o on neljal korral valitud Aafrika parimaks jalgpalluriks.

Sampdoria hoiab Itaalia kõrgliigas 20 vooru järel 34 punktiga neljandat kohta, liidrist Juventusest jäädakse maha 15 ja teiselt kohal olevast AS Romast kaheksa punktiga. Kolmandal kohal oleval Laziol on samuti 34 punkti, viiendal kohal on 33 punktiga Napoli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles