Vormel-1 tulevik: 1200 hobujõudu ja heavy metal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
65-aastane Niki Lauda püüab taastada vormel-1 endist hiilgust
65-aastane Niki Lauda püüab taastada vormel-1 endist hiilgust Foto: SCANPIX

«Maailm meie ümber on pidevas muutumises, kuid vormel-1 areng seisab paigal,» teatas vormelimaailma arvamusliider Niki Lauda. Ta nõuab häälekal toonil revolutsiooni, mis muudaks ajaloolise ja kuningliku sarja nüüdisaegseks ning tõmbaks kaasa uue põlvkonna fänne.

Lauda sõnastas oma pikaajalise nägemuse konkreetselt ja lihtsalt: «Tulevikus peaks sarjas sõitma laiade rehvidega 1200-hobujõulised masinad – vormel peab olema kiire ja keeruline juhtida, nagu vanasti.»

Talle sekundeerib Ferrari meeskonna uus tegevjuht Maurizio Arrivabene. «Ka mina tahaksin kahe aasta pärast näha autosid, mis inimesi lummavad. Fännid peaksid masinatele lähemale pääsema,» arutles ta. «Samuti peaksid vormelid olema esteetiliselt ligitõmbavamad ja ehk isegi tegema müra, mis paneks pealtvaatajate juuksekarvad püsti tõusma, nagu teevad seda heavy metal''i bändid! Nii olid asjad siis, kui Niki veel ise sõitis ja mina pigistasin lummatud fännina peos rajapiletit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles