Klitško jälitaja saabki võimaluse tiitlimatšiks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shannon Briggs segamas järjekordset Vladimir Klitško pressikonverentsi.
Shannon Briggs segamas järjekordset Vladimir Klitško pressikonverentsi. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal ohtralt aega poksimaailma valitseja Vladimir Klitško (WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööde omanik) jälitamisele pühendanud Shannon Briggs saabki nüüd võimaluse tiitlimatšiks. 43-aastane Briggs teatas ESPNile, et tal on Klitškoga kokkulepe sõlmitud.

Klitškol seisab tänavuse aasta esimene matš ees 25. aprillil, kui ta kohtub New Yorgis võitmatu ameeriklase Bryant Jeningsiga. Nüüd teatas Briggs, et tema kohtub ukrainlasega septembris, kirjutab ESPN.

«Mul on Klitškoga septembriks kokkulepe olemas, võib olla toimub matš ka varem,» teatas kogenud ameeriklane. «Tema esindajad on mulle kinnitanud, et meil on kokkulepe olemas. Praeguse seisuga toimub matš Hamburgis, kuid loodetavasti leiame sobivama koha hoopis USAs.»

«Loodetavasti toimub matš septembris, kui see ei ole võimalik, siis loodetavasti sobivad ka juuli või august. Olen fenomenaalses vormis. Ootan juba huviga matši,» teatas ameeriklane.

Kui Klitško on ise avaldanud lootust heidelda ka WBC meistrivöö eest, siis tundub, et tänavu ta WBC maailmameistri Deontay Wilderiga ringi siiski ei lähe, kuna enamasti ta aastas üle kahe matši ei pea. Viimati pidas Klitško kolm matši 2012. ja 2008. aastal.

Miks peaks Klitško kohtuma aga vanameistri Briggsiga, kelle paremad päevad on juba läbi? Kuna praeguseks on kaks meest pakkunud juba piisavalt show’d, siis see on läinud Klitško Saksamaal elavatele fännidele korda. See omakorda tähendab korralikku palgapäeva.

Ka ukrainlane on varasemalt teada andnud, et ta soovikski Briggsiga kohtuda. «Shannon Briggs on ületanud kõik võimalikud piirid. Ma olen temast väsinud. Nüüd ma tahan temaga juba poksida ja teda karistada,» sõnas Klitško hiljuti Saksamaa ajalehele Sport-Bild. «Saan ka Briggsist aru, kuna ta tahab end promoda ja saada võimalust tiitlimatšiks. Samamoodi käitusid ka David Haye, Tyson Fury, Manuel Charr ja Marco Huck. Siiski on teinud Briggs neist kõige paremat tööd. Probleem on ainult selles, et Briggs läks üle piiri. Ta ei saa aru, millal on küllalt ja see ei ole enam naljakas.»

Shannon Briggs (seljaga) on tunginud Vladimir Klitško pressikonverentsile.
Shannon Briggs (seljaga) on tunginud Vladimir Klitško pressikonverentsile. Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles