Kanter on sunnitud heitma külavõistlustel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Mihkel Maripuu

65.60, X, 65.94, 65.88, 66.96 ja 68.14 – vana hea Gerd Kanter on tagasi! Aga kahjuks alles hooaja lõpus – Kadrioru staadionil peetud heitjate seeriavõistlusel näitas Pekingi olümpiavõitja taas seisusekohaseid heiteid.

«Eesmärk oli heita 67 ja pool ning seda ka tegin. See tulemus siin oli mu hooaja tippmark kodumaa pinnal. Vorm on tegelikult kogu aeg hea olnud, aga tehniliselt pole heited välja tulnud,» avaldas Kanter ja lisas: «Hooaeg on väga heitlik olnud. Siin sain kindlust, et miski pole kadunud!»

Kanter tunnistas, et võimaluse korral eelistanuks ta osaleda mõnel tugeval välisvõistlusel, kuid sobivaid jõuproove ei leidunud. Seetõttu tuligi leppida kodumaiste võistlustega. «Huvi oli Saksamaa-võistluse vastu, aga läbirääkimised ei läinud päris nii nagu vaja. Ega niisama ei tasu ka võistlema minna,» sõnas Kanter, kes tahab tänavu veel ühe võistluse Eestimaa pinnal teha. Tõenäoliselt veel sel nädalal Hiiumaal.

Oma tänavust hooaega hindas Pekingi olümpiavõitja hindega kolm. Eelkõige seetõttu, et mõlemad peaeesmärgid – EM-kuld ja Teemantliiga üldvõit – jäid saavutamata. Samas ei kahtlegi ta, et järgmine hooaeg tuleb see-eest juba tugevam. «Kogemused, mis oleme kahe viimase hooajaga saanud, kuluvad tulevikku silmas pidades kindlasti ära,» arutles Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles