Oper Itaalia vastu ei mängi, Zenjov on löögivalmis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper jääb jalgpallikoondise eelseisvatest kohtumistest kõrvale.
Andres Oper jääb jalgpallikoondise eelseisvatest kohtumistest kõrvale. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondis peab reedeses EM-valikmängus Itaaliaga läbi ajama meie kõigi aegade resultatiivseima ründaja Andres Operita, keda vaevab reielihase venitus, samal ajal on heasse löögihoogu tõusnud Sergei Zenjov.


«Arutasime asja kõigi osapooltega ning otsustasime, et ta jääb sellest mängust kõrvale,» täpsustas koondise peatreener Tarmo Rüütli Operi eemalejäämist.
«Iga päevaga läheb tal jalg paremaks, kuid mäng tuleb liiga kiiresti peale. Keskmiselt paraneb sellisest vigastusest 10–14 päeva,» lisas meeskonna arst Kaspar Rõivassepp.

Kui Oper jääb mängust kindlalt kõrvale, siis teisipäeva õhtul jõudis koondise juurde Lvivi Karpatõ ründaja, viimasel ajal head väravavaistu näidanud Sergei Zenjov.

«Asjad on hakanud paremini minema ja enesekindlus on seetõttu tõusnud. Praegu on ka klubis suur konkurents ning kahele ründajakohale pretendeerib kuus mängijat,» sõnas Ukrainas juhendaja usalduse võitnud Zenjov. «Olen Karpatõs nüüd juba pikemat aega olnud ning suutnud ennast trennides tõestada.»

Samas ei osanud Zenjov veel hinnata oma võimalusi alustada reedeses mängus algkoosseisus. «Koondises on palju ründajaid, eks näeme, keda treener usaldab,» lisas Karpatõ ründaja. «Tunneme ennast enne mängu kindlalt, oleme praegu ju alagrupi liidrid.» 

Kui Oper jääb mängust kõrvale, siis samal ajal on ka häid uudiseid ning kergete vigastuste küüsis olnud Tarmo Kink ja Ragnar Klavan on reedel valmis väljakule jooksma. «Iga päevaga läheb asi paremaks. Samas uut laksu kindlasti samasse kohta saada ei tahaks,» lisas Middlesbrough’ hingekirja kuuluv Kink.

Viimasel ajal on välisklubides lisaks Zenjovile suutnud väravavõrku sahistada ka teised mehed. Nädalavahetusel sai Küprose kõrgliiga avavoorus tabamuse kirja Ats Purje ning Sloveenia karikasarjas lõi poolelt väljakult värava Konstantin Vassiljev.

«Koondises on rünnakul mitmeid häid partnereid, kes on võimelised olukordi resultatiivselt ära lahendama,» arvas Kink.

«Alguses ei läinud uues klubis hästi, kuid pärast Fääri saarte mängu hakkasid asjad rohkem sujuma. Värav andis kõvasti eneseusku juurde,» lisas Purje.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles