Regina Oja lõpetas Otepää EMil juunioride sprindidistantsi 13. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepääl toimuvatel laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel on täna kavas juunioride sprindid. Naiste 7,5 km distantsil sai Regina Oja parima eestlannana 13. koha, läbides mõlemad tiirud puhtalt. Euroopa meistriks tuli ukrainlanna Anastasija Merkušina, austerlanna Dunja Zdouc kaotas talle 5,4 ja venelanna Uljana Kaiševa 12,9 sekundiga. Seejuures läbisid Merkušina ja Zdouc mõlemad tiirud puhtalt, Kaiševa tegi aga kirja kaks möödalasku. Oja kaotas Merkušinale finišis kahe minuti ja ühe sekundiga.

Teised eestlannad läksid alt laskmisega. Meril Beilmann sai 29. koha (3 möödalasku, +3.08,6), Tuuli Tomingas 37. (6, +4.04,2), Kelly Vainlo 42. (5, +4.23,8) ja Kristiina Uusna 51. koha (5, +7.20,4).

Võistluse käik:

Esimesed naised on rajal

Regina Oja läbib esimese tiiru eksimusteta ja on viiendal kohal, kui tiirust on lahkunud 12 naist. Liider on ukrainlanna Anastasija Merkušina.

Meril Beilmann eksib esimeses tiirus korra ja peab käima ühel trahviringil. Avatiiru on läbinud 25 naist, Oja on 8. ja Beilmann 14. kohal, kaksikjuhtimine kuulub hetkel ukrainlannadele

Tuuli Tomingase võimalused heal kohale kaovad paraku esimeses tiirus, kust tuleb koguni kolm möödalasku. Kolmel korral eksib tiirus ka Kelly Vainlo.

Oja läbib ka teise tiiru puhtalt ja on seal praegu 8. kohal

Beilmann vääratab teises tiirus kaks korda, kokku seega kolm eksimust

Tomingas on täna täiesti liimist lahti - ka teisest tiirust tuleb kolm möödalasku!

Esimese tiiru on viimase eestlannana läbinud Kristiina Uusna, kellele läheb sealt kirja üks möödalask ja trahviring

Vainlole lisandub teisest tiirust kaks möödalasku, kokku seega viis eksimust

Teisest tiirust on läbi läinud 41 sportlast, Oja on praegu 9. kohal. Finišis hoiab eestlanna hetkel 7. kohta

Finišis on liider täna eksimatult lasknud ukrainlanna Merkušina, talle kaotab vaid 5,4 sekundiga austerlanna Dunja Zdouc

Kui lõpetanud on 40 naist, on Oja finišis 10. kohal

Teise tiiru on läbinud kõik 57 naist ja Oja on seal 12. kohal

Sama positsioon on tal praegu finišis, kui lõpetavad viimased sportlased. Seejärel selguvad ka kõigi eestlannade lõppkohad

Oja langeb 13. kohale

Regina Oja lõpetab parima eestlannana 7,5 km sprindidistantsi 13. kohaga (0). Meril Beilmann saab 29. koha (3), Tuuli Tomingas 37. (6), Kelly Vainlo 42. (5) ja Kristiina Uusna 51. koha (5).

Euroopa meistriks tuleb ukrainlanna Anastasija Merkušina, austerlanna Dunja Zdouc kaotab talle 5,4 ja venelanna Uljana Kaiševa 12,9 sekundiga. Seejuures läbivad Merkušina ja Zdouc mõlemad tiirud puhtalt, Kaiševale läheb aga kirja kaks möödalasku.

Enne võistlust:

Üles antud 57 sportlase seas on viis eestlannat, neist esimesena stardib numbri 8 all Regina Oja. Meril Beilmanni stardinumber on 20, Tuuli Tomingas läheb rajale 30. numbri all, 35. startija on Kelly Vainlo ja 53. Kristiina Uusna.

12,5 km tavadistantsil oli eestlannadest parim Tomingas, kes lõpetas kaheksanda kohaga. Oja sai 21., Beilmann 30. ja Uusna 37. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles