Pea kohale lükatud pilveke asendus tõestamisvõimalusega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Prins
Igor Prins Foto: Artur Sadovski

Kuu aega tagasi Tallinna Levadia jalgpalliklubi juhendaja kohalt vallandatud Igor Prinsil ei lastud pikalt töötu leiba maitsta ja nüüd on tal võimalus ennast kõigile tõestada. 

«Tahame sel aastal nii palju kui võimalik edasi liikuda. Minu olukorras on soov kõigile koht kätte näidata. Ei näe selles vahet, kellega Nõmme Kalju mängib,» ootab Prins juba esimesi mänge nõmmekate juhendajana. «See, mis oli, on läinud ja see on fakt. Elame edasi ja teeme tööd selles keskkonnas, kus me praegu oleme.»

Prins sõlmis Kaljuga täpselt kolme aasta pikkuse kontrahti, mis kehtib 31. augustini 2013. aastal. «Eesmärk on midagi korda saata, võtsin hea meelega selle pakkumise vastu,» sõnas Prins. «Igale pillile on mängija olemas. Kollektiiv on piisav, et edasi minna ja tööd teha. Loodan, et teeme Kalju samaväärseks või paremaks kui Levadia.» 
«Loodame teda ametis näha tunduvalt kauem kui kolm aastat,» lisas Kalju eestvedaja Kuno Tehva.

Võttis aja maha
Prinsi kõrval võtab nüüd abitreenerina koha sisse Nõmme klubi kunagine juhendaja Getulio Aurelio, senine peatreener Karel Voolaid lahkub üldse klubist. Kui kevadel alustas Kalju hooaega medalimõtetega, siis praegu jagatakse turniiritabelis Sillamäe Kaleviga neljandat ja viiendat kohta ning see oli ka üks treenerite vangerduse põhjusi.

«Lahkuminekud pole kunagi kerged. Protsess Karel Voolaiu lepingu lõpetamiseks käib. Pakkusime talle klubis erinevaid kohti ja juttu sai tehtud ka abitreeneri positsioonist, kuid see ei vastanud tema ambitsioonidele,» täpsustas Tehva. «Prins sai palgatud, kuna Kalju eesmärgid on kõrged. Jalgpalli üks osa on teha otsuseid ning seda magusam võib tulevikus olla võit, kui selgub, et on tehtud õigeid valikuid.»

Kui Prins oli tööta peaaegu kogu augusti, siis Kaljuga jõuti kokkuleppele umbes nädala ajaga.
«Eks pärast lahkumist Levadiast võtsin aja maha. Vaatasin kuu aja jooksul vaid kahte kohtumist – FC Flora ja Sillamäe Kalev –, käisin korra Markol (Marko Kristal – toim) külas ning jälgisin Tammeka ja Kalju mängu. Seejärel hakkasid jälle jalgpallimõtted liikuma,» meenutas Prins. «Eelmisel nädalal saime korra Tehvaga kokku ning ka sel nädalal korra ja oligi asi lukus.»

Kohtumine Levadiaga
Kui varemalt ei olnud nüüdne Kalju peatreener avaldanud Levadiast lahkumise tagamaid, siis nüüd oli ta nõus natuke ka neid sündmusi kirjeldama.
«Juuli alguses öeldi mulle, et minuga ei olda rahul, ning juuli oligi kuu, kus oli aega tulemusi parandada ning ennast tõestada. Pilveke lükati sellega pea kohale,» täpsustas Prins. «Augusti alguses sain uudise teada. Muidugi vargsi lootsin, et nii ei juhtu, kuid läks teisiti. Ütleme nii, et mingit muud tööd ka klubi poolt mulle ei pakutud.»


Kuigi Prins töötas enne vallandamist Levadias alates 1999. aastast, ei taha ta juhtunut halvaga meenutada.

«Läksime sõbralikult lahku ja minu jaoks on see asi kinni. Teadsin algusest peale, et võib tulla hetk, kus tuleb vahetus. Selge see, et see oli raske, kuid praeguseks on kõvaketas restart’i ära teinud,» lisas endine Levadia juhendaja.

Samas tunnistas Prins, et tema vastu tunti huvi ka mujalt, kuid kokkuleppele Kaljuga jõuti kiiresti.
«Oli läbirääkimisi ja kohtumisi ka teistega, aga rohkem midagi nii konkreetset ei olnud. Ütleme nii, et amet on vana, kuid töökoht uus,» avaldas Prins. «Olen väga kahe jalaga maa peal ja olin valmis, et ei leia sügiseks jalgpallialast tööd. Hea meelega võtsin selle pakkumise vastu, see oli minu jaoks positiivne üllatus.» 

Uues ametis peab Prins arvatavasti harjuma ka sellega, et tuleb vastu võtta mõni kaotus rohkem kui varem Levadia treeneripostil. «Ei taha öelda, et harjun sellega. See on jalgpall ning kindlasti tuleb mänge, kus ei saa üldse punkte. Iga kaotus on halb, kuid püüan korralikult hakkama saada,» sõnas Nõmme Kalju uus loots.

Prinsi ootab sel hooajal üks kohtumine ka oma endise tööandjaga: 18. septembril kohtuvad Kalju ja Levadia meistriliigas viimase koduväljakul.

«Neil on mängijaid, kellega olen pikalt tööd teinud. Miks mitte enne seda kohtumist ka mõnda Levadia matši vaadata. Kui olen sellises ametis, siis see eeldab seda, et pean tundma ka vastast,» lisas Prins. «Neil on uus treener ning mingid muudatused on ikka tehtud.»
Uues ametis teeb Prins debüüdi laupäeval, kui karikasarjas kohtutakse 1/16-finaalis Narva Transiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles