Eeskuju kõrvale läbi aegade parimaks ja palju raha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New England Patriotsi mängujuht Tom Brady viis meeskonna 2014. aastal neljandat korda Super Bowli võitjaks.
New England Patriotsi mängujuht Tom Brady viis meeskonna 2014. aastal neljandat korda Super Bowli võitjaks. Foto: SCANPIX

USA spordiaasta suursündmus on selleks korraks läbi. 49. korda toimunud Ameerika jalgpalli liiga NFLi finaalmängu ehk Super Bowli võitis sel aastal New England Patriots. Kohtumise MVPks ehk kõige väärtuslikumaks mängijaks tunnistati võitjate mängujuht Tom Brady, kes tõusis ühtlasi ka oma iidoli Joe Montana kõrvale. Mõlemad on selle auhinna võitnud kolmel korral ja see tähistab ka liiga rekordit.

Nii Brady kui ka Patriotsi jaoks oli see neljas Super Bowli võit, tiitlikaitsja Seattle Seahawks alistati Phoenixis pingelises mängus 28:24. Viimati triumfeeris New England koguni kümme aastat tagasi, enne seda võitutseti 2001 ja 2003. Mängujuhtidest on varem neljal korral Super Bowli võitnud veel Montana ja Terry Bradshaw. USA meedias teatati Patriotsi võidu järel juba mitmel pool, et 37-aastane Brady ongi nüüd läbi aegade parim mängujuht.

«Tom on läbi aegade parim. Olen suur Joe Montana fänn, ta jääb igavesti minu lemmikuks ja pidasin teda igas asjas parimaks. Ta võitis neli Super Bowli. Toona ei olnud siiski meeskondadel palgapiiranguid. Tom Brady on meeskonna viinud nelja tiitlini ajal, kui meeskondadele on seatud palgapiirangud. Selle argumendi vastu on raske vaielda,» viitas Patriotsi otsustava touchdown'i teinud Julian Edelman CBS Sportsi vahendusel sellele, et omal ajal oli võimalik kokku osta tähtede meeskond, kuid tänapäeval enam mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles