Soome klubi murdis Eesti jalgpallikoondislasele antud lubadust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Purje
Ats Purje Foto: Tairo Lutter

Viimased kolm hooaega Soome kõrgliigaklubi Kuopio Palloseura ridades pallinud Eesti koondislane Ats Purje samas tiimis algaval hooajal ei jätka. Purje sõnul oli neil klubiga kindel kokkulepe, mida meeskond aga murdis ja seetõttu ta KuPsis ei jätka.

«Kuna ka Soomes käib majandus alla, siis taheti pakkuda senisest väiksemat palka. Sain klubiga kokkuleppele, et võin väismaalt endale midagi uut otsida, aga kui ma midagi ei leia, siis jätkan nende juures. Kui see aeg kätte jõudis, siis olid nad esialgset pakkumist väiksemaks muutnud,» põhjendas Purje oma otsust.

Purje sõnul võib kõne alla tulla mõne teise Soome klubiga liitumine. «Loodan, et leian midagi. Võib öelda, et Soomes on ühe klubiga kontakti olnud. Rohkem ei tahaks mainida. Soomes peaks ikka midagi leidma, olen seal kokku ju 5 aastat mänginud ja mind juba teatakse,» sõnas ta.

Koondislase sõnul võib sobiva pakkumise korral võimalikuks saada ka kodumaalne naasmine. «Ikka on võimalik. Siiski pole Eesti klubidega seni rääkinud,» avaldas ta.

29-aastane Purje pallis kuni 2007. aastani FC Levadias. Seejärel pallis ta kaks aastat Soomes Turu Interis. Edasi esindas ta Küprose klubisid Paphost ja Achna Ethnikost. Alates 2012. aastast kuulus ta KuPsi ridadesse.

Mullu lõi Purje Soome kõrgliigas üheksa väravat ja selle näitajaga jagas ta värvaküttide edetabelis kaheksandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles