Norra imelaps: olen valmis Meistrite liigas ajalugu tegema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Ödegaard.
Martin Ödegaard. Foto: SCANPIX

Norra 16-aastane imelaps Martin Ödegaard, kes sõlmis äsja lepingu Madridi Realiga, on valmis tegema Meistrite liigas ajalugu.

Real lisas Ödegaardi Meistrite liigaks ülesantud mängijate 25 nimest koosnevasse A-nimekirja, mis tähendab, et norralast võib juba sel hooajal Euroopa nimekaimas klubisarjas platsil näha. Kui Ödegaard Reali järgmises kohtumises tõesti platsile pääseb, saab temast kõigi aegade noorim selles sarjas mänginud mees. Praegune rekord on Celestine Babayaro nimel, kes jooksis 1994. aastal väljakule 16 aasta ja 87 päeva vanusena. Ödegaardil on võimalus see tulemus üle lüüa, sest ta sai 16-aastaseks alles läinud aasta lõpus, 17. detsembril. Real peab oma kaheksandikfinaali avakohtumise Schalke vastu 18. veebruaril ja kordusmängu 10. märtsil.

Ödegaardi nimel on juba niigi mitu rekordit – ta on noorim Norra A-koondises mänginud mees ning ka noorim jalgpallur, kes käinud väljakul EM-valikturniiril. Ödegaard pääses mullu 13. oktoobril Norra ja Bulgaaria mängus väljakule, olles 15 aasta ja 300 päeva vanune. Senine nooruserekord kuulus 1983. aastast islandlasele Sigurdur Jonssonile.

Ehkki alla 21-aastaseid mängijaid tohib Meistrite liiga reeglite järgi registreerida nn B-meeskonda, kusjuures nende arv on piiramatu, pidi Real Ödegaardi üles andma A-meeskonna nimekirjas, kuna norralane on kuulunud Reali ridadesse vähem kui kaks aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles