Kultuurkapitali aastapreemia sai kaheksa sporditegelast

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Eomõis.
Sirje Eomõis. Foto: Margus Ansu

Täna tehti teatavaks, kes said Kultuurkapitali aastapreemiad. Tunnustuse osaliseks sai teiste seas ka kaheksa sporditegelast.

Madis Pettai - koolispordi edendamise ja rahvusvaheliste võistluste suurepärase korraldamise eest 7000 eurot.

Sirje Eomõis - elutööpreemia armastuse tekitamise eest võimlemise ja liikumise vastu; teenekas treener, kes on säranud koos endaloodud klubi Rütmika õpilastega sadadel võimlemisvõistlustel, tegutsenud kohtunikuna, juhendanud naisi vesivõimlemistreeningutel ning seisnud Tartu võimlemispidude taaselustamise eest (6000 eurot)

Jaan Tults - aastatepikkuse sõudmiselu edendamise eest; pikaajaline sõudeliidu peasekretär ja -treener, kelle võrratud kogemused ja nõuanded on hinnatud ka noorema põlvkonna seas (3000 eurot)

Enn Tasalain - sportimisvõimaluste loomise eest nii tippudele kui ka harrastajatele; Jõulumäe tervisespordikeskuse juhataja, kes tervitab omaloodud keskuse uksel aastaringselt nii harrastajaid kui ka tippsportlasi (3000 eurot)

Inna Talving - lemmikalade eest seisja; aastaid käsipalli ja korvpalli heaks töötanud rõõmsameelne entusiast, kes jätkab ka alanud aastal tegutsemist Kalevi veteranide ühenduse esimehena (3000 eurot)

Ants Jeret - jalgrattaspordi propageerimise eest; pikaaegne jalgrattatreener, kes on kasvatanud kümnendite jooksul tippsõitjaid ning olnud võidukas paljudel rattavõistlustel (3000 eurot)

Igor Tšikinjov - vehklejate kõrgetele kohtadele treenimise eest; 2014. aasta MM-i pronksmedalisti Erika Kirpu ning maailma kaheksanda mehe Sten Priinitsa treener – mees, kes on viinud tippu mitme põlvkonna vehklejad (3000 eurot)

Tõnu Vaher - Saaremaa rahvaspordiürituste korraldamise eest; korraldanud 40 Saaremaa kolme päeva jooksu ja 129 pööripäevajooksu ning kõigi 40 aasta jooksul ka ise need suurjooksud kaasa teinud (3000 eurot)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles