Kihlveopetturitega võitleja: nad on nagu pedofiilid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie Flanagan.
Ronnie Flanagan. Foto: SCANPIX

Austraalia kriketiliiga korruptsioonivastase komisjoni juht Ronnie Flanagan esines terava avaldusega kihlveopettuseid läbi viivate inimeste aadressil, võrreldes neid pedofiilidega.

Kriketimaailma on viimastel aastatel raputanud mitu pettusteskandaali ning peagi toimuva MMi eel on teema taas üles kerkinud. Flanagan kiitis korruptsiooni väljajuurimiseks ette võetud samme, mille hulka kuulub kihlveopettuste eest kriminaalkaristuse määramise võimaldamine.

«Teame, et ringi liiguvad räpased tegelased, kes teevad kõik võimaliku, et mängijatele ja teistele mõjukatele isikutele ligi pääseda. Nad petavad, meelitavad ja valetavad – nad on peaaegu nagu pedofiilid, kui vaadata, mismoodi nad üritavad mängijatele käsi külge ajada ning teha kõik, et nende õelad plaanid läbi läheksid,» lausus Flanagan Eurospordile.

Varem Suubritannias tipp-politseinikuna töötanud Flanagani sõnul on mängijad hakanud pettusekatsetest aina enam ise teada andma. Samuti kiitis ta 2010. aastal 22-aastaselt viieaastase mängukeelu saanud Pakistani koondislast Mohammad Amiri, kes on oma tegu kahetsenud ja uurijatega igakülgselt koostööd teinud. «Üks asi on see, kui mingi endine võmm ütleb mängijatele, et ärge petke. Hoopis teine asi on aga see, kui sama sõnumi edastab põrmu langenud tippmängija, öeldes – ärge andke petistele järele,» sõnas Flanagan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles