Vinge Mark Taru kiirust ei karda

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Taru on uisuvormi selga ajanud ja asub peagi Serena suusakeskuse jäärajast alla kihutama.
Mark Taru on uisuvormi selga ajanud ja asub peagi Serena suusakeskuse jäärajast alla kihutama. Foto: Liis Treimann

400-meetrine jäärada, järsud kurvid, vihased konkurendid ja kiirus 50 km/h, millega pealtvaatajate hõisete saatel rajast alla lendad – see on Eesti uisutaja Mark Taru elu Red Bulli uisukrossi sarjas. Eesti ainukese uisukrossi sõitjana elab Taru justkui oma maailmas, sest vähesed inimesed kodumaal teavad ja saavad aru, mida selle spordialaga tegelemine tegelikult endast kujutab. Taru pole aga osav ainult jäärajal, vaid oskab hästi maalida ka tavainimesele pildi sellest, kuidas on reaalselt seista selle raja tipus: «Kui sa seal üleval oled, siis vaatad ikka, et ohoh – ja väike ärevus tuleb sisse. Aga kui antakse viie sekundi hoiatus, siis blokeerid kõik peast välja ja keskendud. Ainus asi, mida ma sõidu ajal kuulen, on mu enda hingamine ja südamelöögid.»

21-aastase Taru jõudmine uisukrossi juurde on kombinatsioon juhusest ja sihikindlusest. 2009. aastal kolis toona 15-aastane Taru Soome hokit mängima. Varakult iseseisvat elu alustanud eesti noormees püsis hoki juures kuni 2013. aastani, mil oli parajasti Heinola-nimelises linnas ja leidis, et enam ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles