Ebolat peljanud Maroko sai hiigeltrahvi ja karmi karistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekvatoriaal-Guinea jalgpallifänn leiab, et Ebola levik Aafrikas on Euroopa teadliku tegevuse tagajärg.
Ekvatoriaal-Guinea jalgpallifänn leiab, et Ebola levik Aafrikas on Euroopa teadliku tegevuse tagajärg. Foto: SCANPIX

Aafrika Jalgpalli Liit (CAF) määras karmi karistuse Marokole, kes loobus Ebola-viiruse leviku hirmus tänavuse Aafrika meistrivõistluste finaalturniiri korraldamisest.

Maroko alaliit peab tasuma miljoni dollari (üle 883 000 euro) suuruse trahvisumma korraldamisest loobumise eest ning veel 8,05 miljonit eurot «tekitatud kahju eest». Samuti kõrvaldati Maroko koondis 2017. ja 2019. aasta meistrivõistlustelt.

Maroko on juba teatanud, et kaebab CAFi otsuse kindlasti edasi, sest turniirist loobumise kasuks otsustati riigi tervishoiuameti soovitusel. Korraldusõiguse võttis Maroko asemel enda kanda Ekvatoriaal-Guinea, kolmekümnes Aafrika meister selgub homme õhtul Ghana ja Elevandiluuranniku vahelises finaalis.

1. veebruari seisuga on Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) andmetel uusima Ebola-puhangu tagajärjel surnud 8981 inimest, haigestunuid on üle 22 000. Tegemist on kõigi aegade kõige hullema Ebola-puhanguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles