Lepp siirdus Norra klubisse, Serviti palkas venelase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stordi käsipallimeeskond.
Stordi käsipallimeeskond. Foto: Stord Handball

Käsipalli Eesti meisterklubi Põlva Serviti sõlmis lepingu Venemaa käsipalluri Roman Aizatulloviga. Mullu Peterburi meeskonnaga Venemaa meistriliiga hõbeda võitnud mees viibis eelnevalt Põlvas testimisel ning osales ka möödunud nädalavahetusel Tallinnas peetud turniiril.


«Aizatullov sõitis korraks koju pabereid vormistama, seejärel naaseb ta meile,» rääkis Serviti peatreener Kalmer Musting ning andis mõista, et asjade normaal­se kulgemise korral võib värske täiendus jääda Põlvasse kauemaks kui üheks hooajaks.

Pikalt Norra käsipalliklubis Stord testimisel viibinud Sten-Erik Lepale pakuti lepingut, mille 24-aastane ja 190 cm pikkune pallur lahkelt vastu võttis.

Lahtine on aga, kas Lepa karjäär piirdub viikingitemaal poole aastaga – sama kaua kehtib tema vahetusüliõpilase stipendium sealses merekoolis – või jääb ta sinna algava hooaja lõpuni.
«Variant on Stordis edasi õppida,» täpsustas kolm aastat Eesti Mereakadeemias sadamamajandust ja meretransporti tudeerinud sportlane.

Eelmisel hooajal Chocolate Boysi ridades hõbeda pälvinud Lepp on Stordi eest pidanud arvukalt kontrollmänge. Peatreener Bjarte Salomonsen arvestab temaga kui põhimehega, kes tegutseb nii rünnakul kui kaitses. Ainsaks tõrvatilgaks meepotis võib pidada seika, et paremakäeline Lepp peab mängima paremsisemise positsioonil. Samas täitis ta seda kohta ka Chocolate Boysis.

Kuigi mullu Norra liigas 5. koha saanud Stordi ridadesse kuuluvad leegionäridest veel viis taanlast ja üks rootslane, on tegemist poolprofessionaalse meeskonnaga.

«Rahaline seis pole kiita ning seetõttu kõik mängijad õpivad või käivad tööl. Treenime korra päevas, kuid see-eest korralikult. Stord on kindlasti tugevam klubi kui Chocolate Boys ja Norra liiga Eesti omast kõrgemast klassist,» lisas Lepp.

17 000 elanikuga Edela-Norra saarel baseeruv klubi osaleb ka Challenge Cupil, kus nende avaringi alagrupikaaslasteks on Ankara Maliye Milli (Türgi), Vrilissia E.S.N. (Kreeka) ja Londoni Great Dane (Inglismaa).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles