Kirsipuu moosis Kriiti MMile minema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit soovib MMil osaleda ainult väga heas vormis.
Kalle Kriit soovib MMil osaleda ainult väga heas vormis. Foto: Evelyne Thirard

Eesti jalgrattalegend Jaan Kirsipuu hakkas ise hoolitsema selle eest, et meie koondis Austraalias toimuva MMi eel päris kokku ei kuivaks ja sportlaste üleslugemiseks rohkem kui ühe käe sõrmi vaja läheks.

Tippspordist tasahilju taanduv Kirsipuu tõmbas hiljuti traati Cofidise profile Kalle Kriidile, kes mõni aeg tagasi oma osalemise MMil täielikult välistas. Kas vanameistri moosimisest ka kasu oli, saab vastuse tuleval nädalal, kuid Kriit vähemalt kaalub minekut.

«Mu võistlusprogramm muutus ja septembri keskpaika kavandatud Kanada stardid langesid ära,» selgitas Kriit. «Sellest kuuldes hakkasin ka ise MMi peale mõtlema, kuid kellelegi sellest ei rääkinud.»

29. septembril Mel­bour­ne’is algaval MMil osalemiseks on Eesti meesratturitest jah-sõna andnud tempo- ja grupisõidus startiv Tanel Kangert. Seljavigastusest taastuv Rene Mandri annab vastuse pärast pühapäeval Prantsusmaal peetavat ühepäevasõitu. Nii Mandri kui Kriit teeksid kaasa vaid grupisõidus, kus Eesti saab välja panna kolm ratturit.

«Kehva aklimatiseerujana meeldib mulle, et saame kohale minna poolteist nädalat enne starti. Samas tahan enda vastu ausaks jääda. Olen rada uurinud ja arvan, et puhtad sprinterid lõpuni ei kesta. Väikese grupiga ees olles võib võimalus tekkida,» märkis Kriit.

Alaliit tahab Kriidi otsust kuulda järgmise nädala alguses, kuid novembris 27-aastaseks saav mees soovib ajapikendust. «Osalen poole kuu jooksul mitmel sõidul ning nende põhjal on näha, kas jõuan MMiks heasse vormi,» lisas Kriit, kes on suusõnaliselt Cofidisega lepingu pikendamise osas kokku leppinud.

Kindlasti jääb MMist eemale Kriidi meeskonnakaaslane Rein Taaramäe. Kaks nädalat tagasi jõuetuse tõttu Prantsusmaal Limousini velotuuri katkestanud Taaramäe on sealtpeale oma tervisemuredele vastust otsinud. Seni tulutult.
Esmane vereproov väsimuse märke ei näidanud. Näitajad olid vastupidiselt ootustele hoopis väga head.

Sel nädalal sai Taaramäe kätte täpsema vereproovi tulemused ja käis neljapäeval spordiarsti juures hingamistestil, kuid kõrvalekaldeid need ei näidanud.
«Samas pole vereproovidest otsitud klamüüdiat, allergiat ja mononukleoosi. Üks Eesti arst soovitas kindlasti teha ka EKG, kui Prantsusmaa doktor ei pidanud seda vajalikuks. Minul pole vastavat haridust ega saa seetõttu vaidlema hakata,» ütles Taaramäe, keda ootab järgmisel nädalal koormustest.

Vändrast pärit sportlane kinnitas, et enesetunne on palju paremaks läinud. «Olen meelega koormusi all hoidnud. Võimalik, et osalen järgmise nädala lõpus või ülejärgmisel nädalal paaril ühepäevasõidul,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles