Vanameistrita lõpuks edukad

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika jalgpallimeistrivõistlused said pühapäeval lõpu, kui finaalis alistas Elevandiluurannik penaltiseeria järel Ghana. 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel teenis Elevandiluurannik penaltiseeria järel 9:8 võidu. Peatreenerina sai võitu tähistada 46-aastane prantslane Herve Renard, kes viis kolm aastat tagasi Aafrika parimaks tiimiks Zambia.
Aafrika jalgpallimeistrivõistlused said pühapäeval lõpu, kui finaalis alistas Elevandiluurannik penaltiseeria järel Ghana. 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel teenis Elevandiluurannik penaltiseeria järel 9:8 võidu. Peatreenerina sai võitu tähistada 46-aastane prantslane Herve Renard, kes viis kolm aastat tagasi Aafrika parimaks tiimiks Zambia. Foto: SCANPIX

Üks Aafrika jalgpalli läbi aegade edukamaid mängumehi Didier Drogba üritas Elevandiluuranniku koondisega aastaid midagi suurt korda saata, kuid Musta Mandri meistrivõistlused lõppesid ikka valusate kaotustega veerandfinaalis, poolfinaalis või koguni finaalis. Maailmameistrivõistlustel tuli leppida aga vaid alagrupimängudega. Suvise MMi järel riputas 36-aastane Drogba koondisesärgi lõplikult varna ning võis nüüd ta telerist jälgida, kuidas penaltineedus Elevandiluurannikult lõpuks langes.

Viimasel kümnendil on Elevandiluurannikut peetud mängijate poolest Aafrika parimaks tiimiks, kuid tulemuste poolest polnud neil varem selle tõestuseks midagi ette näidata. Aafrika meistrivõistlustel jõudsid nad finaali 2006. aastal, kui Egiptusele jäädi penaltiseerias alla 2:4. Üks eksijaid oli ka Drogba. Finaali jõuti ka 2012 ning siis kaotati penaltiseerias 7:8 Zambiale. Kui mängujärgse penalti suutis Drogba toona väravasse saata, siis kohtumise normaalajal saatis ta palli 11 m punkti pealt üle värava.

MMidel sai Elevandiluurannik 2006. ja 2010. aastal kiruda tugevat alagruppi. Mullu ei olnud neil põhjust loosi üle kurta ja pea viimase hetkeni pretendeeriti kaheksandikfinaali kohale, kuid alagrupi viimase mängu kolmandal üleminutil lõid kreeklased neile penaltist värava ja jälle tuli aafriklastel koju sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles