Vladimir Klitško suur unistus on kildudeks purunemas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wladimir Klitško pressikonverentsil.
Wladimir Klitško pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

38-aastane poksimaailma valitseja Vladimir Klitško andis teada, et tema suureks unistuseks oleks osalemine järgmise aasta Rio de Janeiro olümpiamängudel, kuid vastavalt reeglitele ei saa profipoksijad olümpiamängudel ringi minna.

«Kui oleks osalemiseks mingi võimalus, siis teeksin seda rõõmuga. Kõikidel teistel spordialadel saavad profid olümpiamängudel osaleda. Sellest on kahju, et profipoksijad pole olümpiamängudele oodatud,» kurtis Klitško.

«Ülejärgmistest olümpiamängudest ma ei mõtle, kuna olen selleks ajaks juba 44-aastane. Seega loodan, et järgmise poole aastaga suudetakse teha vajalikud muudatused ja ma saan Rios võistelda,» avaldas ukrainlane lootust.

Tõenäoliselt siiski 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel kuldmedali võitnud Klitškod Rios ringis ei näe. «Vastavalt reeglitele ei saa Vladimir Klitško osaleda ühelgi kvalifikatsioonivõistlusel, millest on vaja osa võtta, et pääseda olümpiale,» teatas Rahvusvahelise Amatöörpoksi Liidu AIBA ametnik meili teel NBC Sportsile.

Klitško valduses on raskekaalu profipoksi WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd. Järgmise tiitlimatši peab ta 25. aprillil, kui ta kohtub New Yorgis ameeriklase Bryant Jenningsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles