Kas tippsporti on asja vaid ilusatel naistel?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallur Pirgit Püü 2014. aastal Eesti meistrivõistlustel kulla võitnud Tallinna Ülikooli naiskonna rivistuses. Püü valiti ka finaalseeria MVPks.
Korvpallur Pirgit Püü 2014. aastal Eesti meistrivõistlustel kulla võitnud Tallinna Ülikooli naiskonna rivistuses. Püü valiti ka finaalseeria MVPks. Foto: Liis Treimann/Postimees

Naissportlastele pannakse vahel pealtvaatajate ja kahjuks ka ajakirjanike poolt pahaks, kui nad pole piltilusad või «eriti seksikad». Kui meeste puhul on sport lihtsalt sport, kus loeb tulemus, siis naiste puhul kaasneb kõrvalfaktor nagu ilu või seksikus, mis kipub peamist ehk tulemust varjutama. Leidub spordiga lähedalt seotud inimesi, kes arvavad, et «tipptasemel naiste sport ei olegi see päris õige asi.» Pidades silmas naiste kasinamaid füüsilisi võimeid või hoopis liigmehelikku välimust. Või et noh lihtsalt, tehku midagi muud!

«Naiste sport tuleks keelata – soorollid peavad olema paigas ning naiste asi on keeta, küpsetada ja lapsi kasida.» Või: «Kui ma vaatan naiste mängu, siis ikka olen selle naiskonna poolt, kus on rohkem ilusaid tüdrukuid.» Loe, mida arvavad sellisest suhtumisest sportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles