Mika Häkkinen avaldas oma kunagise edu saladuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Häkkinen
Mika Häkkinen Foto: SCANPIX

Aastatel 1998 ja 1999 vormel-1 sarjas maailmameistriks kroonitud soomlane Mika Häkkinen avaldas, et omal ajal tõi neile edu meeletu testimine.

«Aastatel 1991 kuni 2001 testisime me võrreldes tänapäevaga tunduvalt rohkem.  1998. ja 1999. aastal võitsin ma MM-tiitli ning 1998. aastal olime ka meeskonnana parimad. 1999. aasta lõpuks olin ma tõeliselt väsinud, samamoodi oli väga väsinud ka minu tiimikaaslane David Coulthard,» kirjutas Häkkinen mclaren.com veergudel. «Seetõttu pidin minema ka tiimijuhi Ron Dennise jutule, et ta meie koormust vähendaks, kuna muidu oleksime lihtsalt läbi põlenud.»

Häkkineni sõnul testis McLaren oma masinat tihtilugu kahes kohas korraga ja niimoodi saadigi oma vormel väga heasse võistluskorda. Häkkineni soovi kohaselt võeti meeskonna testsõitjaks Olivier Panis, kes vähendas seega põhisõitjate koormust.

Tänapäeval võib testida ainult ametlikel testipäevadel. Järgmine test on nüüd kavas 19.-22. veebruar Barcelonas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles