Korjuse poole miljoni jaht: paistab kerge, tegelikult raske

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Eurocupi üldliider Kevin Korjus.
Renault Eurocupi üldliider Kevin Korjus. Foto: Renault Sport

Eesti noore vormelipiloodi Kevin Korjuse eduseis Renault Eurocup 2,0 sarjas kahanes ehmatava kiirusega kuni selle nädalavahetuseni, kus vahepealsetel etappidel ebaõnne kogenud noormees näitas, kes on oma klassis kiireim mees rajal.



Laupäeval peetud Hockenheimi etapil edestas mõlemas kvalifikatsioonis kiirem olnud Korjus Aaro Vainiot 1,289 sekundiga ja üldarvestuses lähimat konkurenti Arthur Pici 3,457 sekundiga. Teises sõidus jäi Vainio maha 0,466 ja Pic koguni 7,624 sekundiga.

«Sõit oli tegelikult raske. Kolm ringi enne lõppu sai Vainio minust mööda, aga võtsin koha kohe tagasi. Viimased kaks ringi olime kõrvuti ja käisime koos rajalt väljas, kuid saime tagasi sõitma,» kirjeldas Korjus teist sõitu. «Esimene oli veidi lihtsam, kuid alguses oli ta mul tihedamalt kannul.»

Korjusele valmistas heameelt, et hoolimata kahekuulisest pausist polnud oskused rooste läinud. Mõnes mõttes aitas eestlase heale sõidule kaasa ka see, et eelmisel nädalavahetusel sõitis ta kaasa NEC-sarjas, kus võitis kõik kolm sõitu.

«Seal oli end hea soojaks teha,» kinnitas Korjus.

Korjus juhib sarja 130 punktiga. Teisel kohal olevat Pici edestab ta 21 silmaga ning Luciano Bachetat juba 40 silmaga. Tänavu on jäänud pidada kaks etappi ehk neli võistlussõitu, kus maksimumina on võimalus koguda 60 punkti. Sarja kokkuvõttes saavad stipendiumi kolm esimest, kes saavad sellega võimaluse osaleda järgmisel hooajal Renault 3,5 sarjas. Esikohta ootab poole miljoni euro suurune auhind.

«Eks meil tuleb nüüd kõva võitlus Piciga. Bacheta enam vaevalt minust mööda saab,» arvas Korjus. «Aga oleks ikka jube jama, kui kokkuvõttes peaksin teiseks jääma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles