Avamängu 24 punktiga kaotanud leedulased tegid Balti liigas imet

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Ants Liigus

Korvpalli Balti liiga kaheksandikfinaal Riia Baronsi ja Utena Juventuse vahel tundus avamängu järel tehtud olevat, sest Barons võitis kodus peetud kohtumise suisa 82:58 ja haaras kordusmänguks seega 24-punktilise edu.

Oma kodusaalis alustas Juventus marulist tagasitulekut aga teisel veerandajal, mis võideti koguni 23:9 ning poolajapausile mindi tänu sellele kokkuvõttes vaid viiepunktilises kaotusseisus. Sealtpeale kuni lõpuvileni üldskoori mõttes tasavägiselt kulgenud mängus oli lõpuminutite vabaviskeduellis parem Juventus ning ehkki Kaspars Kambala sai veel keskjoonelt proovida kaugviset, mis toonuks lätlastele võidu, läks see mööda.

Juventuse võidunumbrid olid lõpuks 84:58 ja seega pöörati avamängu suur lüüasaamine lõpuks kahepunktiliseks eduks. Arvydas Siksnius tõi võitjatele 18 punkti, Simas Buterlevicius lisas 16 punkti ja 7 lauapalli. Baronsi parim oli 18 punktiga Pavlo Vurenko. Veerandfinaalis kohtub Juventus teise Leedu klubi Pieno žvaigždesiga, kes alistas play-off'i avaringis kahe mängu kokkuvõttes kindlalt Rakvere Tarva.

Balti liiga kaheksa parema klubi hulka jõudis tänavu neli meeskonda Leedust, kaks Lätist ning Eestit esindav Tartu Rock ja soomlaste Tampere Pyrintö.

Veerandfinaalpaarid:

Šiauliai - Lietkabelis

Juventus - Pieno žvaigždes

Tartu Rock - Liepaja

Ventspils - Pyrintö

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles