Tarvas alistas 37 punktiga Kalevi, Rapla oli parem TTÜst

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas - esiplaanil vasakul Reinar Hallik ja paremal Martin Jurtom.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas - esiplaanil vasakul Reinar Hallik ja paremal Martin Jurtom. Foto: Meelis Meilbaum

Korvpalli Eesti meistrivõistlustel said võidu tabelisse kirja Rakvere Tarvas ja Rapla Tyco, alistades vastavalt TLÜ/Kalevi ja TTÜ.

Tarvas pani oma paremuse maksma esimese poolajaga, võites mängu lõpuks 97:60. Tarvas alustas kohtumist väga hästi, visates kiirelt 13 vastuseta punkti, vahendab korvpalliliidu pressiteade. Kodumeeskond mängis aktiivselt nii kaitses kui ka rünnakul, Kalevi aga ei saanud kuidagi oma mängu tööle ning Tarvas juhtis esimese veerandaja järel 26:15. Teisel kümendil vähenes hetkeks vahe küll 10 punktile, kuid seejärel tegid Andres Sõbra hoolealused 11:0 vahespurdi, kindlustades taas oma eduseisu ja juhtides esimese poolaja lõppedes 49:30.

Teine poolaeg kohtumisse uusi tuuli ei toonud. Rakvere Tarvas jätkas oma hea viskepäevaga, kus tabati järjepanu kolmeseid ning vahe aina kasvas. TLÜ/Kalev küll püüdis Rakvere hoogu vähendada, kuid tulutult. Enne otsustavat kümmet minutit oli Tarvas peal 81:44. Viimane veerandaeg oli vaid otsustamise küsimus. Mõlemad treenerid mängitasid ka neid mängumehi, kes muidu pingil istuvad. Kohtumise lõpuks oli Rakvere edu 37-punktiline, seisuks 97:60.

Üleplatsimees oli Rakvere poolelt Martin Jurtom, kes viskas 24 punkti, tabades viskeid 15st 13. Teda toetasid Reinar Hallik ja Julius Brooks 16, Juris Umbrasko 15 ning Brandis Raley-Ross 12 punktiga. TLÜ/Kalevi poolelt tõid Reimo Tamm 15, Robertas Grabauskas 12, Erik Luts 11 ning Maduabum Chukwudiebere 10 punkti.

Raplas, Sadolini spordihoones võõrustas TYCO Rapla TTÜ KK-d. Kohtumises püsis pinge viimase veerandajani, kuid siiski oli kindlam Rapla, kes võitis kohtumise 86:78.

Kohtumist alustas paremini kodumeeskond, kes viskas kiired kolm korvi. Seejärel sai ka TTÜ oma mängu paremini tööle ning mõni minut hiljem oli seis juba tasakaalustunud. Kuni veerandaja lõpuni mängiti punkt punktis ja pisikesele pausile minnes oli seis taaskord viigis 15:15. Teisel veerandil mängiti palju lahtisemat mängu. Siiski ei suutnud kumbki meeskond oma mängu peale suruda ning juhtohjad käisid pidevalt käest kätte. Poolaja viimastel hetkedel oli aga kindlam Rapla, kes juhtis esimese poolaja lõppedes 41:37.

Teisele poolajale tuli näljasemana vastu Rapla, kes kasvatas esimest korda kohtumise jooksul vahe kahekohalise arvu punktideni. TTÜ aga ei lasknud Raplal end liiga mugavalt tunda, võideldes edasi ning kolmanda veerandaja järel oli nende kaotusseis taas vähenenud, seisuks 61:58 Rapla poolt vaadatuna. Viimasel kümnel minutil hoidis kodumeeskond liidripositsiooni kindlalt enda valduses, võites mängu lõpuks 86:78.

«Hea mäng oli meie poolt. Olime pidevas eduseisus. Tundus, et on väike edu meil, aga TTÜ pusis jõudsasti vastu. Kasvatasime küll oma edu kahekohalise arvu punktideni, kuid TTÜ vähendas mitmel korral vahe minimaalseks,» rääkis TYCO Rapla mänedžer Jaak Karp. Ta lisas: «Olime lõpus kindlamad ja sünnipäevalaps Saare pani lõpus tähtsad vabavisked ära. Esimene poolaeg ei olnud meie poolt nii meeskondlik, kuid poolajapausil sai seda toonitatud ning teisel poolajal olime palju meeskondlikumad.» 

Rapla punktid jagunesid võrdselt mitme mehe vahel ning tervelt kuus meest jõudis kahekohalise arvu punktideni. Janar Soo viskas 16, Sander Saare, Andre Pärn ja Rait-Riivo Laane, kõik võrdselt 12, Ernestas Ezerskis 13 ning Domagoj Bubalo 11 silma. TTÜ poolelt oli resultatiivseim 20 punkti visanud Kiur Akenpärg. Mooses Kaja lisas 13 ja Joonas Järvelainen 12 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles