Avalöök: Eesti bobimehi ootavad suured kiirused ja legendaarne rada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti bobimeeskonna liikmed.
Eesti bobimeeskonna liikmed. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal kokku pandud Eesti bobitiimi ootab ees esimene ametlik võistlus. Starti asutakse juba sel pühapäeval legendaarses Šveitsi suusakuurordis St. Moritzis, kus teiste seas hakkavad mäest alla kihutama kaks Eesti kahebobi.

Väljakutse on eestlastele esimeseks võistluseks korralik. 1928. ja 1948. aasta olümpiamänge võõrustanud St. Moritzi rada on maailma vanim (ehitatud 1903. aastal) ning ainus maailmas, mis on looduslikult ehitatud/külmutatud. 1722 m pikkusel ja 14 nimelise kurviga jäärennis saavad eestlased kogeda ka senisest suuremaid sõidukiirusi. «Pärast kohale jõudmist saavad sportlased rajaga tutvuda. Tegemist on keeruliste oludega ja seega peab enne tingimusi tundma õppima,» rääkis tiimi mänedžer Mauro Serra.

Eesti bobitiimi liikmete sõnul pole praeguseks St. Moritzis starti asuvate konkurentide lõplik nimekiri veel selge. Esimese vastasena osati välja tuua Šveitsi naiste kahebobi. Kui legendaarsel rajal toimub tihti erinevaid võistlusi erinevatel tasemel tiimidele, siis eestlased teevad debüüdi Gunter Sachs Memoriali nimelisel jõuproovil.

«St. Moritzi võistlus on meie esimene proovilepanek ning eesmärke ei hakka püstitama. Praegu tuleb saada võimalikult palju sõidukogemust ning -tunnetust. Meie projekt liigub ilusti ülesmäge,» on Link optimistlik ja paljastas ka edasisi tegevuskavasid. «Suvel on plaanis minna Monacosse üldfüüsilise ettevalmistuse laagrisse ning sügisel on tulemas kuuenädalane treeninglaager, et teha viimane lihv enne Euroopa Cupi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles