Meistrite liigas jahivad treenerid rekordeid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlo Ancelotti viis Madridi Reali kauaoodatud kümnenda Meistrite liiga võiduni
Carlo Ancelotti viis Madridi Reali kauaoodatud kümnenda Meistrite liiga võiduni Foto: SCANPIX

Pikk talvepaus saab täna läbi ning Euroopa nimekaimad jalgpalliklubid jätkavad heitlust ihaldusväärse Meistrite liiga tiitli nimel. Kaheksandikfinaalides jätkavad mängudega 16 meeskonda, kellest vaid neljal on treener, kes on varem suutnud mõne tiimi selles sarjas võidule tüürida.

Tänavuse hooaja suurfavoriitideks loetakse endiselt Müncheni Bayernit, FC Barcelonat, Madridi Reali ja Londoni Chelseat. Kolmel neist on olemas ka võidukogemusega treener. Bayerni juhendaja Pep Guardiola on omal ajal võitnud Barcelonaga kaks tiitlit. Reali peatreener Carlo Ancelotti on triumfeerinud kahel korral AC Milaniga ning mullu võidutses ta Realiga. Chelsea loots Jose Mourinho on Euroopa klubivuti ihaldatuima trofee teeninud FC Porto ja Milano Interi eesotsas. Neljas võidukogemusega peatreener on Schalke juhendaja Roberto di Matteo, kes tõi 2012. aastal Chelseale seni esimese ja ainsa tiitli.

Seega on tänavu ohus mitu rekordit. Kui meistriks peaks tulema Chelsea, siis saab Mourinhost esimene treener, kes suutnud Meistrite liiga võita kolme meeskonnaga. Reali võidu korral tõuseks Ancelotti esimeseks neljakordseks võitjaks, praegu jagab ta kolme tiitliga esikohta Liverpooli legendi Bob Paisleyga.

Kui Real peaks ka tänavu võitma, saaks Ancelottist esimene treener pärast Arrigo Sacchit, kes suutnud kahel hooajal järjest võita (Sacchi viis AC Milani tiitlini 1989. ja 1990. aastal, toona kuulus Ancelotti mängijana Milani ridadesse). Finaali jõudmise korral oleks see Madridi klubi juhendajale viies kord, mis oleks samuti rekord. Praegu jagab ta esikohta Sir Alex Fergusoni ja Miguel Munoziga, kirjutab ESPN Soccernet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles