Rock soovib Tsintsadze tagasi tuua

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadze
Giorgi Tsintsadze Foto: Margus Ansu

Kaks Eesti meistri tiitlit, eurosarja võidukas veerandfinaal, Balti liiga pronksmedal, Tartu fännide piiritu vaimustus – nii võib võtta kokku Giorgi Tsintsadze kolm hooaega Tartu Rockis. Nüüd, pärast aastast vaheaega, võib see ilus jada saada jätku.



Midagi kindlat veel pole, kuid eile õhtuse seisuga oli teada, et Eesti meistermeeskond soovib Tsintsadze oma ridadesse tagasi tuua. «Kokkulepet veel pole, kuid peame temaga tõesti läbirääkimisi,» kinnitas Rocki mänedžer Meelis Pastak.

Eestis säravaid esitusi pakkunud, ent mullu koguni kolmes klubis mänginud Tsintsad­ze tagasi kutsumise üle on spekuleeritud varemgi, ent Postimehe andmetel küsis mängija liiga soolast hinda. Turul valitsev pallurite üleküllus on aga ilmselt temagi soove vähendanud ning Tartu klubi jaoks taskukohasemaks muutnud.

Liidriprobleem laheneks

Kindel on see, et praegu Gruusias viibival Tsintsadzel jääb koos Rockiga nädalavahetusel Poola turniiril käimata, viisa vormistamine võtab lihtsalt aega. Kui klubi ja mängija jõuavad kokkuleppele, liitub ta pärast kontrollturniiri.

Pastaku sõnul ei tähenda Tsintsadze võimalik palkamine seda, et eelmisel nädalal Rockiga liitunud ameeriklasest tagamehe Nate Rohnerti teenetest loobutakse. Ka meeskonna peatreener Indrek Visnapuu kinnitas, et Rohnertil ja keskmängijal Callistus Eziukwul on võimalus end Poolas näidata.

Küll aga saaks Tsintsadze liitumisega lahendatud liidri puudumise probleem. Kui 24-aastane grusiin saavutab paari aasta taguse taseme, on ta võimeline meeskonda enda järel vedama.

Suvel rassis Tsintsadze Gruusia koondises, kus sai EMi A-divisjoni valikturniiril keskmiselt 26 minutit mänguaega ning kogus 5,5 punkti ja 2,6 söötu.

Kunagiste leegionäride tagasikutsumine oligi eile Eesti korvpalli märksõna. Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber jõudis kokkuleppele mullugi selles meeskonnas mänginud Kanada keskmängija Richard Andersoniga.

32-aastane Anderson avaldas juba varem soovi meeskonnaga taasliituda, kuid küsis mullusest suuremat palka. Sõber polnud sellega nõus, palkas keskmängija kohale Viljar Veski ning eelmisel nädalal ka ameeriklase Drew Arnoldi. Paraku jäid Arnoldi esitused nädalavahetusel peetud turniiril kesisteks.

«Rääkisime uuesti Andersoniga ning jõudsime kokkuleppele – tingimused on samad kui mullu. 14. septembril jõuab ta Eestisse,» kinnitas Sõber. Kuna Arnoldiga on leping juba sõlmitud, jääb ta samuti esialgu meeskonda.

Lisaks saabus eile Virumaa meeskonda ameeriklasest tagamees Matt Hall. 24-aastane 191 cm pikkune mees pallis mullu USAs PBLi liigas, kus viskas 14 mänguga keskmiselt 6,1 punkti ja andis 0,9 söötu.

«Hall ostis ise lennupileti ja tuli kohale. Tema sõber Renato  Lindmets võrdleb teda Rain Veidemaniga. Võtan ta esialgu trenni ja vaatan, mis masti mehega tegemist,» rääkis Sõber.
Toome valib kahe klubi vahel

Täna peaks selguma, millises meeskonnas mängib eeloleval hooajal Tartu Rocki lepingust loobunud Joosep Toome. Eile kinnitas ta, et sai pakkumise Kalev/Cramolt, õhtul kohtus ta aga Kalev/TTÜ esindajatega.

«Soovin kuuluda meeskonda, kus saaksin palju mängu­aega ning seda just number nelja kohal,» rääkis Toome. «Kalev/Cramos ootaks mind ilmselt varukeskmängija roll, Kalev/TTÜs on aga keskmängijad olemas, ent puudub viskav suur äär.»

Selle mõttekäigu põhjal võib eeldada, et Toome eelistus kuulub Kalev/TTÜ meeskonnale. Samas nentis selle klubi peatreener Üllar Kerde, et Toome lisandumisega muutub kõigile korvialustele meestele mänguminutite leidmine keeruliseks.

Toome avalikustas ka Rockiga lepingust loobumise tagamaid – põhjuseks oli Janar Taltsi esialgu ajutine Tartusse naasmine. «Mul oli Rockiga kokkulepe, et lähen Taltsist vabaks jäänud kohale,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles