Suusaprofessor Zilmer: ükski treener ei saa sportlaste eest suuskadele asuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Zilmer
Kaarel Zilmer Foto: Postimees/Scanpix

Teisipäevases «Vikerhommikus» arutles Eesti suusatamise hetkeseisust suusaprofessor Kaarel Zilmer, tõdedes, et murdmaasuusatamine on praegu enda võimsuse minetanud, vahendab ERR Sport.

Otepää MK-etapi ajal andis Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk Vikerraadiole intervjuu, kus ta vihjas päris ühemõtteliselt, et meie suusaspordis on treenerite vaikelu – on jäänud ühed ja samad treenerid, ühed ja samad teadmused ja muu maailm liigub meist väga palju kiiremini. «Ma ei kuulnud seda intervjuud, aga vaadates asja laiemalt, siis ma arvan, et summaarselt on teadmust piisavalt, aga kes seda teadmust edasi viivad? Ei saa ükski treener asuda sportlaste eest suuskadele,» mõtiskles Zilmer. «Meil on mõlemal alal, nii kahevõistluses kui ka murdmaasuusatamises praegu treenerid, kes jagavad asja, aga teoks peavad tegema ikkagi sportlased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles