Itaalia unustatud, ees rünnak usbekkidele

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängu Itaaliaga vahetusest sekkunud Kaimar Saag (sinises) peaks Usbekistani vastu alustama algkoosseisus.
Mängu Itaaliaga vahetusest sekkunud Kaimar Saag (sinises) peaks Usbekistani vastu alustama algkoosseisus. Foto: Priit Simson

Reede õhtul oli Eesti jalgpallikoondis lähedal neljakordse maailmameistri Itaalia üllatamisele, kuid lõpuks tuli ikkagi vastu võtta pettumust valmistav kaotus. Nüüd on vanad haavad unustatud ja tänases sõprusmängus ollakse valmis kodupublikut rõõmustama.



«Itaalia mängu unustamine pole meie jaoks probleem. Oleme siiski professionaalid,» kinnitas itaallaste vastu vasakkaitses korraliku partii pakkunud Ragnar Klavan.

Kuigi täna Lilleküla jalgpallistaadionil kell 19 algavaks sõpruskohtumiseks ollakse sajaprotsendiliselt valmis, tunnistasid koondislased, et kohe pärast 1:2 kaotust Itaaliale oldi ikka kõvasti nördinud.

«Pärast mängu oli adrenaliin kõrgel ja kaotus tundus eriti valus. Seda enam, et väravad tulid standardolukordadest. Samas tuleb sealt kaasa võtta positiivsed emotsioonid,» kinnitas Klavan, kellele sekundeeris poolkaitsja Konstantin Vassiljev. «Alguses polnud kerge kaotust üle elada, kuid kaks päeva pere keskel aitas maha rahuneda. Nüüd mõtlen, et juhtus mis juhtus, vaja on edasi minna ja teistes mängudes saada parem tulemus.»

Algkoosseisus kaks ründajat

Peatreener Tarmo Rüütli kinnitas, et annab tänases sõprusmängus võimaluse ka neile, kes valikmängu ajal Itaaliaga puhata said. Lisaks jäävad kõrvale mõned mehed, kes väärikate esitustega puhkuse ära teeninud. Näiteks ei mängi Sergei Pareiko, Enar Jääger, Raio Piiroja ega ilmselt ka Sergei Zenjov.

Juhendaja sõnul kavatseb ta Usbekistani vastu minna kahe ründajaga ning annab võimaluse neile, kes pidid kohtumist Itaaliaga kõrvalt vaatama. «Koondise ring on lai ja kõik tahavad mängida. Keegi ei soovi olla olukorras, et peab pidevalt pinki nühkima. Meil on olemas orkester, kes tunneb noote, kui need neile kätte anda,» märkis Rüütli. «[Kaimar] Saag sai Itaalia vastu vähe mängida, [Vjatšeslav] Zahovaiko ja [Sander] Post ei mänginud üldse. Andres Oper on hetkel veel suur küsimärk. Vähimagi kahtluse korral teda platsile ei pane. Tal seisavad ees ka klubiotsingud ja riskida pole mõtet.»

Eesti tahab palli hoida

Suurim probleem valitseb Eesti koondisel keskväljal. Pärast Joel Lindpere teadet, et eelistab jääda aasta lõpuni koduklubi New York Red Bullsi juurde, on valik poolkaitses üsna väikseks kahanenud. Seega peavad tõenäoliselt ka need mehed, kes Itaaliaga mängisid, taas väljakule jooksma. Samas on valmis appi tõttama ka koondiseaastate alguses just äärepoolikus tegutsenud Klavan ning Sander Puri.

«Klavan on valmis kedagi asendama ja ka Puri võib seal vajadusel hakkama saada,» selgitas Rüütli ja lisas, et laseb mängida mõlemal väravavahil – ühe poolaja Mihkel Aksalul ja teise Artur Kotenkol. Peale selle peaks ääre peal tegutsema Middlesbrough’ mees Tarmo Kink, kes mängus Itaaliaga sai vaid kümmeks minutiks platsile.

Rahvuskoondise põhieesmärk tänases mängus on viimasel ajal tavaks saanu – nimelt soovitakse palju palli vallata. Peale selle ei taha Rüütli näha individuaalseid apsakaid, mis just mängus Itaaliaga saatuslikuks said.

«Proovime hoida initsiatiivi ja lüüa väravaid. Lisaks peame vältima personaalseid vigu, sest just stabiilsus on klassi näitaja,» sõnas Rüütli. «Meil peaks olema piisavat taset, et kodumängudes kohtumised enda kasuks pöörata.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles