Oscarit jahtivas filmis näitlev jalgpalli maailmameister loodab ajalugu teha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar
Oscar Foto: SCANPIX

Prantsusmaa koondisega jalgpallis nii maailmameistriks kui ka Euroopa meistriks tulnud Frank Leboeuf on viimastel aastatel tegelenud näitlemisega ning nüüd kroonib tema senist karjääri roll Oscarile kandideerivas filmis.

1998. aastal MM-kulla ja 2000. aastal EM-kulla võitnud koondisesse kuulunud Leboeuf teeks Oscari võitmise korral ajalugu, sest varem pole ükski eksjalgpallur niisuguse saavutuseni jõudnud. «Mul on erakordselt vedanud, et kuulusin meeskonda, kes võitis kolme aasta jooksul kõik,» sõnas Lebouef BBCle antud intervjuus. 2005. aastal tõmbas ta mängijakarjäärile joone alla ja alustas Los Angeleses näitlemisõpinguid.

Stephen Hawkingi elust jutustavas ja viiele Oscarile, sealhulgas parima filmi auhinnale kandideerivas linateoses «Kõiksuse teooria» on tal šveitslasest arstina küll pisiroll ning Leboeuf viibib ekraanil vaid paar minutit, ent endise meeskonnamängijana ei ajagi ta isiklikku kasu taga. Tõsi, mees soovib ühel päeval ka suures filmis peaosa saada.

«Unistasin juba nelja-aastasena näitlejaks saamisest. Los Angeleses õppisin kaks aastat järjest, iga päev neli tundi. Kas vahetaksin MM-tiitli parima meespeaosa Oscari vastu? Aga miks ma peaksin üldse vahetama, kui mul on võimalik saavutada nii üks kui teine?» naeris Lebouef BBCga vesteldes.

1998. aasta MMil sekkus Leboeuf mängu enamasti vahetusmeeste pingil, kuid sai pärast Laurent Blanci eemaldamist finaaliks koha põhikoosseisus. Aastatel 1996-2001 Londoni Chelseas klubijalgpalli mänginud mehe auhinnakapis on sellest ajast lisaks kaks FA karika võitjamedalit, samuti on ta tulnud UEFA karikavõitjate karika ja UEFA superkarika võitjaks.

Tänavused Oscari-saajad selguvad 22. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles