Ronaldo ja Real uuendasid Meistrite liigas taas rekorditabeleid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: SCANPIX

Madridi Real alistas eile õhtul tänu Cristiano Ronaldo ja Marcelo väravatele Meistrite liiga kaheksandikfinaalis 2:0 Schalke, tehes ühtlasi taas korrektiive rekorditabelitesse.

Alagrupiturniiri täiseduga läbinud tiitlikaitsja Reali võiduseeria on nüüd kümne mängu pikkune. Varem on Meistrite liigas sama suutnud vaid Müncheni Bayern.

Ronaldo on Meistrite liiga play-off'ides nüüd võitnud 28 mängu. Senised rekordimehed olid Edwin van der Sar ja Victor Valdes 27 mänguga. Rekordit väärt on ka Ronaldo löödud 35 väravat play-off-mängudes. Portugallase täpne pealöök esimesel poolajal tähendas aga, et ta on nüüd löönud võõrsil värava juba 12 järjestikuses mängus - seegi on rekord.

Jätkuvalt kestab ka Lionel Messi ja Ronaldo duell kõigi aegade suurima Meistrite liiga väravaküti tiitlile. Mõlemal on praegu koos 76 tabamust, nagu ka legendaarsel Raulil. Reali särgis on Ronaldo pidanud Meistrite liigas 58 mängu ja löönud koos eilse tabamusega ka 58 väravat. Kui lüüa kokku viimase kahe aasta jooksul Meistrite liigas löödud väravad ja antud väravasöödud, on Ronaldol neid tervelt 29. Järgneb Messi 18 söödu ja väravaga.

Messil on võimalus oma näitajaid parandada juba järgmisel teisipäeval, kui Barcelona kohtub kaheksandikfinaalis valitseva Inglismaa meistri Manchester Cityga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles