Video: Barshim püstitas Aasia tippmargi ja ründas Sotomayori maailmarekordit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mutaz Essa Barshim.
Mutaz Essa Barshim. Foto: SCANPIX

iirimaal Athlone'is peetud kergejõustikuvõistlustel hiilgas kõrgushüppes Londoni olümpiapronks Mutaz Essa Ibrahim, püstitades uue Aasia siserekordi 2.41.

Kõrgus alistus Katari hüppajale kohe avakatsel ning seejärel ründas mees ka Javier Sotomayori nimel olevat maailmarekordit 2.43, kuid kõrgusel 2.44 olnud latt sedapuhku veel püsima ei jäänud. Maailma kõigi aegade edetabelis kerkis 23-aastane Barshim nüüd legendaarse rootslase Patrik Sjöbergiga neljandat kohta jagama. 2.42 on sisetingimustes hüpanud veel sakslane Carlo Thärnhardt ning mullu sai sellega hakkama ka venelane Ivan Uhhov.

Barshimi nimel on ka Aasia välisrekord, mis on 2.43. Kui Londoni olümpial pidi Katari mees leppima pronksiga ja järgmisel aastal MMil hõbedaga, siis mullu võitis ta nii Aasia meistrivõistlused, Poolas Sopotis toimunud sisemaailmameistrivõistlused kui ka Aasia mängud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles