NBA tähe hooaeg on tõsise tervisehäda tõttu lõppenud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwyane Wade (vasakul) ja Chris Bosh korvi üle rõõmustamas.
Dwyane Wade (vasakul) ja Chris Bosh korvi üle rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Korvpalliklubi Miami Heat kinnitas, et nende keskmängija Chris Bosh, kellel avastati kopsus trombid, sel hooajal enam väljakule ei tule.

30-aastane Bosh kurtis mitu päeva küljes ja seljas valusid ning viidi mõned päevad tagasi haiglasse, kus selguski kardetud diagnoos. «Prognoosid on head. Tema tervisega saab kõik korda, see on kõige tähtsam. See on korvpallist märksa olulisem. Me isegi ei mõtle praegu sellele, millal Chris võiks taas väljakule tulla,» sõnas Heati peatreener Erik Spoelstra Associated Pressi vahendusel.

Sportlaste puhul ei ole ebatavaline, et jalgades tekkinud trombid võivad kopsudesse jõuda. Kuu aja eest pidi täpselt samal põhjusel oma hooaja lõppenuks kuulutama Brooklyn Netsi ääremängija Mirza Teletovic, hooajal 2012-13 jättis aga enamiku mängudest trombide tõttu vahele Cleveland Cavaliersi keskmängija Anderson Varejao. Nädalapäevad tagasi suri 52-aastasena ootamatult endine NBA mängija Jerome Kersey, kelle surma põhjustas kopsutromb.

Boshi arvele jäi sel hooajal keskmiselt 21,1 punkti ja 7 lauapalli mängu kohta. Miami võitleb idakonverentsis viimaste play-off-pääsmete eest, praegu ollakse 23 võiduga seitsmendal kohal. Samas on koguni neljal jälitajal tabelis kirjas 22 võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles