Norra valitseb ja toetab ristilippude pidu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra fännid laupäeva õhtul Falunis Rune Velta MM-tiitli võtmisele kaasa elamas.
Norra fännid laupäeva õhtul Falunis Rune Velta MM-tiitli võtmisele kaasa elamas. Foto: SCANPIX

Laupäeval oli Falunis suusatamise MMil tõeline suusafestival, kui kavas olid naiste ja meeste suusavahetusega sõit ning suusahüpete väikese mäe lõppvõistlus. Kokku käis kõike seda vaatamas 44 300 pealtvaatajat. Kui rahvusvahelises plaanis on suusahüpped kindlasti prestiižikam ala, siis Rootsis ei olnud mingit kahtlust, et rahvas tahtis näha ikkagi just suusatamist.

Suusatamise populaarsuse kohta Rootsis võib hea võrdluse tuua jalgpallist. Kui Skandinaavia suurimaks jalgpalliareeniks on Stockholmis paiknev Friends Arena, mis mahutab 50 653 inimest, siis laupäeval oli Falunisse murdmaasuusatamist vaatama tulnud sisuliselt sama palju inimesi, kui näiteks oli Rootsi-Inglismaa jalgpallimängul jälgimas Zlatan Ibrahimovici imelist käärlööki (sellelt kohtumiselt pärineb Firends Arena publikurekord 49 967 inimest).

Kõikidele suusavõistlustele iseloomulikult annavad ka Falunis kõvasti värvi norralased, nii sportlased kui ka fännid. Seega käib suusaradade ääres pidev ristilippude võitlus, kus peale jääb siiski võõrustaja roolis olevate rootslaste sini-kollane lipp. Ainsana suudavadki neile konkurentsi pakkuda norralased.

Meeste normaalmäe suusahüpete lõppvõistlus laupäeva õhtul oli selge näide, et Falunis on hüppemägesid tarvis vaid tiitlivõistluste korraldamiseks ning kohalikel ei ole sooja ega külma, kes parasjagu tornist alla tuleb ja hiljem maailmameistriks kroonitakse. Murdmaasuusatamise kõrval pole suusahüpped Rootsis midagi väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles