Peakorraldaja pärast õnnestunud suurvõistlust: mulle tundus, et katus lendab pealt ära

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Rizatdinova
Anna Rizatdinova Foto: Riinu Liis Lajal

21. korda toimuud Miss Valentine'i turniiril võitis rühmvõimlemise MK-etapi valitsev maailmameister ehk «Madonna» naiskond Venemaalt. Iluvõimlemise turniiril oli kõige edukam Ukraina koondis, eesotsas 2013. aasta maailmameistri Anna Rizatdinovaga.

Rizatdinova võitis kolm kuldmedalit ning ühe pronksi. Kurikakavas edestasid teda vahendikaotuse tõttu Aserbaidžaani esinumber Marina Durunda ning ukrainlanna Viktoria Mazur. Poodiumile pääses neile lisaks ka Ukraina tulevikulootus Eleanora Romanova ning eestlanna Carmel Kallemaa.

«Carmel tegi kurikakava väga hästi. See oli meeldivaks üllatuseks,» sõnas Kallemaa ema ja treener ning ühtlasi turniiri peakorraldaja Janika Mölder. «Mulle meeldisid lisaks meistriklassi võistlusele väga ka juunioride iluvõimlemise rühmakavad. Tase oli tugev ning kavad ülipõnevad. Ka rühmvõimlemise MK-etapp kujunes pingsaks.»

Rühmvõimlemise «Madonna» võistkond kindlustas esikoha 37,9 punktiga väga napilt teise Vene rühma «Expressia» ees (37,75 punkti). Pronksi võitis 37,3 punktiga «Minetit» võistkond Soomest. Tartu naiskond «Sunshine» jäi neljandaks 36,4 punktiga.

Rühmvõimlemise Challenge Cup'il, MK-etapil juunioridele, rõõmustas kodupublikut Tartu võistkonna «Diamonds» pronksmedal (34,9 punkti). Eestlannasid edestasid juunioride arvestuses võitnud «Victoria» võistkond Venemaalt (36,95 punkti) ning hõbeda võitjad «Minetit Juniors» võistkond Soomest (36,0 punkti).

Mölder kiitis ka publiku elevat kaasaelamist. «Karjuti nii, et mulle tundus, et katus lendab saalilt pealt ära,» teatas ta naerdes ning lisas, et jäi tänavuse turniiriga igati rahule. «Kõik läks sujuvalt ja ülikiirelt. Meie tiim töötab veel paremini kui varem. Need kolm päeva möödusid nagu unenägu. Kogu selle aja jooksul polnud peaaegu üldse pause. Meil oli juba laupäeva õhtul täismaja. Pühapäeva õhtul ei tahtnud publik enam saali ära mahtuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles