Zlatani agendi paljastus: ta plaanis Guardiolale õelat kättemaksu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: SCANPIX

Ründaja Zlatan Ibrahimovici agent Mino Raiola avaldas väljaandele Marca antud intervjuus, et Barcelonas mängimise ajal peatreeneri Pep Guardiolaga tülli läinud täht kavatses juhendajale visata õela vingerpussi.

Milano Interis Jose Mourinho käe all mänginud ründaja liitus Barcelonaga 2009. aastal, kuid pidas seal vastu vaid ühe hooaja ning kolis siis tagasi Itaaliasse AC Milani. Ibrahimovic on sestpeale Guardiolat alatasa kritiseerinud, nimetades teda muuhulgas «Filosoofiks» ja argpüksiks, täpsustades, et Guardiola kardab teda. Raiola teatel oli Ibrahimovici esimene eesmärk aga minna Barcelonast otse Madridi Reali, kus oodanuks taas ees Mourinho.

«Ma ei usu, et ta midagi kahetseb, aga tean, et Zlatan tahtis Barcast lahkudes hakata Reali eest mängima. See oleks olnud ideaalne üleminek – täiuslik kättemaks Guardiolale,» sõnas Raiola. «Seda, mis Barcelonas valesti läks, teab ainult «Filosoof». Guardiola käitus inimesena kohutavalt, suisa šokeerivalt. Ta on suurepärane treener. Ta kutsus Zlatani aastaks enda juurde, kordas kutset oma kümme korda. Barcelonas selgitas ta esialgu täpselt, mida ta vajab ja millist abi ootab. Ja siis ei rääkinud ta järsku Zlataniga enam sõnagi,» meenutas Raiola.

Ibrahimovic on viidanud, et tüli taga oli meeskonnakaaslane Lionel Messi, kes kaebas Guardiolale Ibrahimovici peale. «Ma lõin temast rohkem väravaid,» selgitas Rootsi koondise ründaja Messi väidetava käitumise võimalikke põhjuseid. Raiola sõnul ei tea ta, kas kõig taga oli Messi. «Küll aga mäletan, et Txiki Begiristain (Barcelona toonane spordidirektor – toim) helistas novembris ja ütles, et tahab minuga rääkida: «Tead, Messi on rahulolematu ja õnnetu. Ta ei löö piisavalt väravaid ja Zlatan peab teda aitama.» Ibra ütles, et olgu peale,» sõnas Raiola.

«Kuu aega hiljem ütles Txiki aga, et Guardiola muudab taktikat, ehkki tema pole sellega nõus. Ütlesin, et pole probleemi. Txiki sõnul aga oli: «Messi läks nuttes Guardiola juurde ja nüüd hakatakse rohkem keskelt läbisöötude peale mängima, Guardiola ei kasuta enam kahte ründajat.» Pep ei rääkinud enam kordagi Zlataniga, isegi siis mitte, kui Zlatan oli vigastatud,» kirjeldas Raiola kunagisi vestlusi.

Miks aga Ibrahimovici üleminek Reali siiski katki jäi? «Neil polnud mune ja selget plaani,» selgitas Raiola otsesõnu. «Real on poliitline klubi, see pole normaalne klubi. Ma ei mõista nende asjaajamise kombeid. Tegu oleks olnud Ibra jaoks täiusliku klubiga, sest ta on kirglik mängija ja võimeline igal hetkel midagi imelist tegema. Ma ei tea, kas mina tegin midagi valesti,» sõnas Raiola.

Agendi sõnul oli Reali praegune peatreener Carlo Ancelotti, kes võttis Ibrahimovici 2012. aastal PSG ridadesse, huvitatud sellestki, et ründaja koos temaga Bernabeule liiguks. «Ancelotti tahtis teda ja ma sõitsin Madridi klubi esindajatega kohtuma, kuid klubi tegevjuht Jose Angel Sanchez helistas PSG presidendile Nasser Al Khelaifile ning kohtumine jäigi ära,» kirjeldas Raiola.

Barcelonast otse Reali minekut või vastupidist liikumist peetakse Hispaanias mõlema klubi fännide seas jätkuvalt pühaduseteotuseks. Viimati tegi seda 2007. aastal Javier Saviola, kuid tema leping Barcelonaga lõppes ning mees sai endale vabalt uut koduklubi valida. Nii Reali kui ka Barcelona särki on kandnud näiteks Ronaldo ja Samuel Eto'o, kuid mõlemad mängisid vahepeal mujal - Ronaldo Milano Interis ja Eto'o Real Mallorcas.

Viimase paarikümne aasta kurikuulsaim klubivahetaja oli Luis Figo, kelle eest Real maksis 2000. aastal Barcelonase tol ajal rekordit märkinud üleminekusumma. Portugallane langes ülemineku tõttu Barcelona fännide suure viha alla ning sellele järgnenud esimeses omavahelises mängus tabas nurgalööke andnud Figot iga kord tribüünidelt rämpsurahe - meeskonnakaaslane Michel Salgado on meenutanud, et Figo suunas lendasid lisaks müntidele ka taskunoad ja isegi suur klaasist viskipudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles