Ferrari tõi tagasi vanameistri, kes aitas Schumacheri viie tiitlini

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rory Byrne.
Rory Byrne. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 võistkond andis teada, et nendega on taas liitunud Rory Byrne, kes oli võtmeisik 2000ndate aastate alguse suure edu taga.

Michael Schumacher võitis tollal järjest viis MM-tiitlit sõitjana ning Ferrari oli aastatel 1999-2004 kuus korda järjest sarja parim võistkond. Koos sakslasega moodustasid toona tiimi selgroo Jean Todt, Ross Brawn ja peakonstruktor Byrne. Tänaseks 71-aastase Byrne'i kutsus tagasi meeskonna juurde uus tiimiboss Maurizio Arrivabene, kes võttis novembris ohjad üle seniselt juhilt Marco Mattiaccilt.

Arrivabene sõnul jätkab tiimi peakonstruktorina Simone Resta, Byrne on aga tema mentor ja õpetaja. «Räägin ühe lõbusa loo,» vahendab ESPN Arrivabene sõnu. «Küsisin Rorylt hiljutisel jutuajamisel: kas tahaksid tulevikus meiega natuke rohkem koostööd teha? Ja sel hetkel nägin Rory silmis sädet. Uskumatu, et tema vanuses võib inimene veel olla sama entusiastlik nagu väike laps. Pisut enne jõule kohtasin Roryt restoranis. Ta sõi ülikiirelt ja ütlesin: «Rory, rahune ometi, kuhu sa tormad!?» Ta vastas, et peab otsekohe tagasi tehasesse jooksma, sest tal on Restaga seal üks asi arutada,» muigas Arrivabene.

Tema sõnul on oluline, et tiimis oleks keegi, kes mäletab, kuidas tiitleid võidetakse. Ferrari pole MM-tiitlini küündinud alates 2008. aastast. «Paljud arvavad, et Rory koht on ajaloos – mina seda ei usu. Räägime kogu aeg mingitest gurudest, aga Rory on mees, kes on palju võitnud. Pole üldse halb, kui Simone kõrval on isakuju ja õpetaja – eriti veel selline, kelle entusiasm on laes. Austan Roryt tohutult, eriti seda sädet tema silmis, mida tookord nägin,» sõnas Arrivabene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles