Aigar Leok sai Itaalia meistrivõistluste avaetapil kolmanda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Carlo Pettinato

Põhja-Itaalia ühes kuulsamas suvises kuurortis Lignanos sõideti nädalavahetusel enduro Itaalia meistrivõistluste esimene etapp, kus oli stardis ka eelmise aasta maailmameistrivõistlustel viienda koha saanud Aigar Leok.

Ühte põllule rajatud krossikatset ja Friuli linna randa loodud endurokatset läbiti laupäeval viis ja pühapäeval kolm korda. Avapäeval võidutses absoluutarvestuses kindlalt neljakordne maailmameister prantslane Antoine Meo (KTM), kes edestas meeskonnakaaslast austraallast Matthew Phillipsit peale kümmet katset 53,5 sekundiga. Head sõitu teinud Leok (TM) jäi prantslasest minuti ja 49 sekundit ning oli kolmas. Samad kolm mees moodustasid ka välismaalaste (Stranieri) arvestuse esikolmiku.

Teisel päeval valitses võistluspaigas aga tunduvalt külmem ja niiskem ilm, mis tegi rajad libedaks, kus vead olid kerged tulema. Keerulise päeva kiireim oli lõpuks jälle kindlalt Meo, kellele Phillips kaotas teisena juba 1 minuti ja ühe sekundiga. Leok, kelle enamik katsete aegadest olid esinelikus, jäi omakorda kolmandana Phillipsist maha 20 sekundiga.

Itaalia meistrivõistlustel on seega peale kahte etappi esikolmik Meo, Phillips ja Leok ning seda nii absoluut- kui ka välismaalaste arvestuses.

«Mõlemad päevad läksid hästi, tundsin ennast hästi ja selle eest tahaks tänud öelda Ivo Pärlele, kes nägi minu füüsilise ettevalmistusega terve talve kõvasti vaeva. Samuti tundsin end tsiklil hästi, seega treeningud siin Itaalias on läinud asja ette. Aga elame ja näeme ning vaatame, mis edasi saama hakkab ja jääme ikka kahe jalaga maa peale, sest järgmisel etapil liivakatseid, mis mulle kõige paremini sobivad, enam ei tule,» rääkis oma avaetapi muljetest Leok, kelle hooaeg jätkub 8. märtsil Elba saarel Portoferraio linnas, kus sõidetakse Itaalia meistrivõistluste teine etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles