Baltikumi talviste ekstreemspordialade meistrid selgitatakse välja Otepääl

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munamäel toimuvad Balti meistrivõistlused vigursuusatamises ja lumelauasõidus.
Munamäel toimuvad Balti meistrivõistlused vigursuusatamises ja lumelauasõidus. Foto: Ride In Baltics

Baltimaade suurima talvise ekstreemspordisarja Monster Energy Ride In Baltics Tour'i raames võtavad kolme riigi parimad lumelaudurid ja freestyle-suusatajad omavahel mõõtu 28. veebruaril Väikse-Munamäe Suusakeskuses toimuval Eesti etapil, millel tänavu nimeks Munakas Park Battle.

Munakas Park Battle toimub Otepääl Munaka lumepargis, mis on rajatud siinse regiooni parima lumeparkide looja Baltic Snowpark Agency poolt Väikse-Munamäe Suusakeskusesse. Ride In Baltics Tour toimub ise juba neljandat hooaega ning selle aja jooksul on maha peetud 15 võistlust, mis teeb sellest regiooni pikima traditsiooniga talvise ekstreemspordi ürituste sarja.

Baltic Snowpark Agency on sellel aastal Väikse-Munamäe Suusakeskusesse rajanud Baltikumi pikima lumepargi, kus on ühtekokku kaheksa elementi järjest. Rada koosneb seitsmest takistusest ja üheksast eri kujuga hüppest. Pool pargist on 28. veebruaril avatud ka publikule, kuid alumine lõik on reserveeritud ainult võistluse tarbeks.

Võistlusformaadiks on pargisõit ehk sama, mida kasutatakse ka olümpiamängudel ja pealtvaatajatele pakutakse ühe sõidu jooksul mitmeid erinevaid trikke. Osalemisest on praeguseks teada andnud enamus Baltikumi parimatest lumelauduritest ja kohale on oodata ka kogu freestyle-suusatamise esikolmikut eelmisel nädalavahetusel Kiviõlis toimunud Estonian Open'ilt, seega on oodata väga põnevat ja trikirohket võistluspäeva. Võistlusklasse on ühtekokku neli: Pro, Am (kõik soovijad), naised ja Juuniorid (sündinud 2000 või hiljem).

Peale auhinnatseremooniat on kõik sportlased ja pealtvaatajad oodatud keskuse kohvikkuse, kus toimub võistlusjärgne after-party. Päeva lõpetab after-after-party Otepääl ööklubis ComeBack.

Võistluse kaasaelamine on pealtvaatajatele tasuta.

Monster Energy Ride In Baltics Tour '15. Munakas Park Battle Teaser. from RideInBaltics on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles