Marko Kilp sai Skandinaavia karikavõistluste etapil kuuenda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Liis Treimann

24. – 25. veebruarini Jõulumäel peetaval murdmaasuusatamise Skandinaavia karikavõistluste etapil sõideti täna klassikasprint, kus eestlaste parima koha sõitis välja Marko Kilp, olles finaalis kuues.

Kvalifikatsioonis oli Eesti meestest täna kiireim Siim Sellis, kes sõitis välja päeva 17. aja, kaotades ajasõidu kiireimale Timo Andre Bakkenile Norrast + 4,72. Veerandfinaalidesse edenesid ka 21. Marko Kilp (+5,94) ja 24. Kein Einaste (+6,12).

Einaste ja Sellis oma veerandfinaalidest edasi ei pääsenud ja nii jäi ainsa eestlasena võistlustulle Kilp, kes jõudis välja finaali, kus eestlasel tuli viie norralase kõrval leppida 6. kohaga. Etapivõit läks Emil Nyensile kaasmaalaste Timo Andre Bakkeni ja Even Northugi ees. Einaste lõppkohaks jäi täna 23. ja Sellis sai 28. koha.

Naiste kvalifikatsiooni näitas head minekut Triin Ojaste, kes sõitis välja päeva teise aja, kaotades kiireimale Kathrine Rolsted Harsemile vaid 0,93 sekundiga. Teise eestlannana jõudis 30 parema hulka Piret Pormeister (28. + 10,54), kes edasisest võistlemisest  loobus.

Omas veerandfinaalis ületas Ojaste finišijoone neljandana ning nii jäi eestlanna lõppkohaks täna 16. Finaal oli Norra ja Rootsi siseasi, kus võitjaks tuli ka ajasõidus kiireimat aega näidanud Kathrine Rolsted Harsem rootslanna Jonna Sundlingi ja kaasmaalanna Kari Vikhagen Gjeitnesi ees.

Homme sõidetakse Jõulumäel vabatehnikasprindid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles